Tokių pat sankcijų sulaikė ir buvęs FIDE generalinis sekretorius Ignatius Leongas.

FIDE tyrimas atskleidė, kad prieš praėjusių metų FIDE prezidento rinkimus, kuriuose savo kandidatūrą buvo iškėlęs ir G. Kasparovas, jis, neva, sumokėjo generaliniam sekretoriui 500 tūkst. JAV dolerių sumą už Azijos regiono federacijų balsus jo naudai.

Tuose rinkimuose G. Kasparovas pralaimėjo Kremliaus statytiniui kalmukui Kirsanui Iliumžinovui, kuris ir buvo perrinktas FIDE vadovu.

Rugsėjo 8-ą dieną FIDE atstovybės Rusijoje direktorius Berikas Balgabajevas pranešė, kad Jungtinių Valstijų teisėsaugos organams yra išsiųsta medžiaga tam, kad būtų galima pradėti prieš šioje šalyje gyvenantį G. Kasparovą baudžiamąją bylą.

G. Kasparovas - 8-kart pasaulio šachmatų olimpiadų čempionas, jis 11-os šachmatų „Oskarų“ laureatas (prizas skiriamas geriausiam metų pasaulio šachmatininkui). 2005 metais G. Kasparovas baigė šachmatininko karjerą ir tapo politiku. Nuo tol yra opozicijoje dabartinei Rusijos valdžiai ir turi gyventi JAV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)