Gimtosios šalies garbę gins trys moterys – Europos čempionato prizininkė Ana Starovoitova (svorio kategorija iki 60 kg), Austėja Aučiūtė (iki 66 kg) ir Europos bei pasaulio čempionė Gabrielė Stonkutė (iki 75 kg).

Likusią nacionalinės rinktinės dalį sudarys vyrai – Andriejus Lavrenovas (iki 63,5 kg), Aleksandras Trofimčiukas (iki 71 kg), Robertas Liorančas (iki 80 kg), Simonas Urbonavičius (iki 92 kg) ir Jonas Jazevičius (virš 92 kg).

Pirmasis Europos žaidynes pradės A. Lavrenovas – lietuvis penktadienį (birželio 23 d.) apie 21 val. Lietuvos laiku šešioliktfinalyje lenkišką bokso ringą išbandys prieš vengrą Richardą Kovacsą. Taip pat penktadienį apie 21:15 val. Lietuvos laiku pirmąją savo kovą turės A. Trofimčiukas, kuris preliminarioje kovoje susitiks su vengru Soma Mesteriu.

A. Aučiūtė šeštadienį (birželio 24 d.) apie 19:45 val. Lietuvos laiku Europos žaidynes pradės šešioliktfinalio kova prieš turkę Busenazą Surmeneli. Šeštadienį apie 16 val. Lietuvos laiku į ringą šešioliktfinalyje lips ir R. Liorančas, kuris susitiks su moldovu Andrejumi Chiriacovu.

Sekmadienį (birželio 25 d.) šešioliktfinalio barjerą perlipti bandys sunkiausios svorio kategorijos Lietuvos rinktinėje atstovas J. Jazevičius. Lietuvis savo jėgas išbandys prieš lenką Radoslawą Kawczaką.
Ateinantį pirmadienį (birželio 26 d.) į kovą Europos žaidynėse stos A. Starovoitova. Ji aštuntfinalyje susitiks su Turkijos boksininkės Gizemės Ozer ir Moldovos sportininkės Cristinos Chiper poros laimėtoja.

Pirmadienį kovos ir sėkmingų burtų dėka į aštuntfinalį patekęs S. Urbonavičius. Lietuvis savo jėgas išbandys prieš bosnio Dzemalo Bosnjako ir kroato Marko Caličiaus poros laimėtoją.

Antradienį (birželio 27 d.) pirmąją savo aštuntfinalio kovą turės G. Stonkutė – Europos ir pasaulio čempionė surems pirštines su Busra Isildar iš Turkijos.

Komandai Krokuvoje vadovaus vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Vidas Bružas. Jam talkins treneriai Denisas Naidionovas ir Marius Palionis bei kineziterapeutas Aleksandras Belovas.

„Šiais metais Europos žaidynės yra svarbiausios mūsų varžybos. Tikslingai joms ruošiamės jau nuo metų pradžios. Pradėjome nuo bendro fizinio pasirengimo stovyklos Druskininkuose sausio mėnesį, o baigėme tarptautine stovykla Vokietijoje, kur dalyvavo 9 šalių boksininkai.
Taip pat dalyvavome treniruočių stovyklose ir stipriuose tarptautiniuose turnyruose Vengrijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje ir Suomijoje bei Algirdo Šociko turnyre Lietuvoje. Komanda praėjo gerą pasiruošimo etapą, tad dabar reikia kuo geriau realizuoti tai, ką sukaupėme“, – apie pasirengimą Europos žaidynėms kalbėjo V. Bružas.

Iš viso Europos žaidynėse dalyvaus 319 boksininkų – 193 vyrai ir 126 moterys. Moterys varžysis šešiose svorio kategorijose, vyrai – septyniose.

Būtent šios pirmenybės yra pirmasis šansas užsitikrinti olimpinius kelialapius į 2024 metų Paryžiaus vasaros olimpines žaidynes – Europos žaidynėse Krokuvoje bus išdalyti 44 iš 248 kelialapių.

Jei olimpinio kelialapio užsitikrinti nepavyks Europos žaidynėse, kitos pirmenybės, kuriose bus dalijami kelialapiai į olimpines žaidynes, numatomos 2024 metais. Planuojama, kad tokių varžybų bus dvejos.
Iš viso Europos žaidynėse Lietuvai atstovaus 131 sportininkas. Tai – rekordinė rinktinė. Prieš ketverius metus Minske vykusiose žaidynėse mūsų šaliai atstovavo 72 atletai.