Jame dar vieną medalį Lietuvai iškovojo ieties metikas Edis Matusevičius. Dar penktadienį savo darbą atlikęs ir antrajame divizione, nepaisant jaučiamų skausmų, tiesiog dominavęs atletas (84,22 metro) sekmadienį į priekį praleido tik Europos čempioną vokietį Julianą Weberį (86,26 m) ir sužibo sidabru.

Bronza atiteko ukrainiečiui Arturui Felfneriui (82,24 m).

Po beveik dvejų metų, praleistų dėl traumų, į tarptautines varžybas grįžęs Edis, nusiėmęs nuo paskutinių poros metimų, neslėpė, kad pasiektu rezultatu nustebino ir pats save.

„Tikrai nesitikėjau tiek numesti, dar ypač prie tokių salygų. Atrodė, kad viskas susidėliojo taip, kad ta ietis neskris, bet šiandien kažkas tokio buvo, kad ji skrido. Ir lietuvių palaikymas tribūnose prisidėjo, ir danga labai gera. Šiaip gal esu išsilgęs tokių didelių stadionų ir varžybų juose, todėl man visa ta atmosfera ir padėjo“, –

Olimpietis pernelyg nesikrimto ir dėl to, kad iki rugpjūtį Budapešte numatyto pasaulio čempionato normatyvo (85,20 m) jam pritrūko mažiau nei metro.

„Tai labai suteikia motyvacijos, pats geriau pasijutau, nes po pirmo starto (LLAF taurės varžybų, kurios užfiksavo tik 71,42 m – „Delfi“) taip kažkaip labai nusivylęs buvau, o dabar tikiu, kad galiu dar geriau, o gal net ir galėjau geriau. Aišku, galėjau dar du paskutinius metimus bandyti, bet kadangi turiu problemų su šonu šiuo metu, nenorėjau perspausti, kad greičiau išsigydyčiau jį. Tada galbūt mesiu dar toliau“, – gerai nusiteikęs viltingai kalbėjo jis.

Tai – jau ketvirtasis lengvaatlečių ir šeštasis apskritai Lietuvos delegacijos medalis Lenkijoje įsibėgėjusiose Europos žaidynėse. Šviežiai papildytas kraitis leidžia mūsiškiams ir toliau išsilaikyti pirmajame šalių lentelės dvidešimtuke.

Auksą 200 m vienviečių lenktynėse nuskynė kanojininkas Henrikas Žustautas, o moterų trijulių krepšinio turnyre – Lietuvos rinktinė, bronzą atnešė disko metikas Andrius Gudžius, 3000 m kliūtinio nuotolio bėgikė Greta Karinauskaitė ir 1500 m rungties atstovė Gabija Galvydytė.

Primename, kad lietuviai Europos lengvosios atletikos komandų čempionato antrajame divizione, kurį sudarė 16 šalių, užėmė trečią vietą, nors po pirmos dienos tebuvo aštunti, o po antrosios – ketvirti.

Per tris dienas vykusias 37 rungčių varžybas Lietuvos atletai surinko 372,5 taško. Mūsiškiai, kaip ir antrajame divizione triumfavę Vengrijos (456,5 tšk.) bei Ukrainos (435,5 tšk.) lengvaatlečiai, iškovojo bilietus į elitinę grupę.

Lietuviai vos puse taško aplenkė Slovėnijos atletus (372 tšk.), kurie itin apmaudžiai liko nieko nepešę, todėl teikė apeliaciją dėl diskvalifikuoto savo 5000 m distancijos bėgiko, tačiau malonės nesulaukė.

Tikslą ropštis į viršų tautiečiams buvo iškėlęs ir rinktinės kapitonas A. Gudžius, dėl kurio jo komandos draugams ir smagiausia.

„Labai daug džiaugsmo, ypač Andriui, nes pats prisisakė, kad dar labai norėtų sudalyvauti pirmame divizione. Jame bus sunkiau, bet ir smagiau, nes konkurencija didesnė, tai iš karto ir varžybų lygis kils“, – džiaugėsi E. Matusevičius.

Iš viso Lietuvos garbę Europos žaidynėse Lenkijoje gina net 130 sportininkų. Iš jų trečdalį (43) sudarė lengvaatlečiai.

Chožuve, Krokuvoje ir kituose kaimyninės šalies miestuose varžosi per 7000 sportininkų iš 48 šalių. Durys į žaidynes buvo užtrenktos karą Ukrainoje vykdančios Rusijos ir jai padedančios Baltarusijos atstovams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją