Čempionate aštuoniose amžiaus grupėse iš viso dalyvavo 2473 dalyviai iš skirtingų Europos valstybių ir 15 sportininkų iš Lietuvos.

Jaunieji talentai kovojo Austrijoje

Vienoje Vernerio Šlagerio (2003 m. pasaulio čempionas) stalo teniso akademijoje praėjusią savaitę vyko pasaulio jaunųjų talentų stalo teniso stovykla bei jaunųjų sportininkų varžybos, kurias organizavo pasaulio stalo teniso federacija (ITTF).

Stovykloje ir varžybose dalyvavo 40 mergaičių ir 53 berniukai iš 29 pasaulio šalių, iš 4 pasaulio žemynų (išskyrus Australiją).

Iš buvusios SSSR valstybės Lietuva vienintelė turėjo savo atstovus Austrijoje.

Stovyklos metu geriausi pasaulio stalo teniso specialistai ir žaidėjai ne tik treniravo jaunus talentus, bet taip pat buvo pravesti seminarai ir mokymai jų treneriams.

Šioje stovykloje bei po jos vykusiose atrankos varžybose į pasaulio stalo teniso jaunųjų vilčių komandą dalyvavo gabūs ir talentingi Lietuvos sportininkai Jogailė Rudzinskaitė, Medardas Stankevičius bei treneris Viktoras Stankevičius.

Vykusiose varžybose puikiai pasirodė M. Stankevičius, kuris pagrindiniame turnyre 3:2 įveikė favoritu laikytą amerikietį Kunalą Chodrį, tačiau vėliau 0:3 nusileido Juodkalnijos atstovui Filipui Radovičiui ir pasidalijo 5-8 vietas.

Neblogai sekėsi ir J. Rudzinskaitei, kuri taip pat pateko į pagrindinį turnyrą, tačiau 0:3 pralaimėjo rumunei Adinai Diaconu ir pasidalijo 13-16 vietas.

Ir mergaičių, ir berniukų varžybose nugalėjo Honkongo sportininkai - Tsz Ching Vaness Leung bei Ho Hinas Wongas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją