Šį sprendimą CEV priėmė įvertinusi tinklinio vystymąsi Europos šalyse ir susilaukusi palaikymo iš daugelio Senojo žemyno valstybių.

Europos čempionatų augimas leis aštuonioms papildomoms valstybėms sudalyvauti viename didžiausių Europos sporto renginių ir tuo pačiu dar labiau populiarinti šį sportą savo šalyse.

24 komandos Europos pirmenybėse žais nuo 2019 metų. Dabar bus sprendžiami techniniai klausimai ir laukiama Europos sporto organizavimo komisijos (ESOC) patvirtinimo birželio mėnesį.

Po galutinio patvirtinimo CEV sukurs reikalavimus šalims, norinčioms organizuoti Europos pirmenybes 2019 metais ir vėliau. CEV skirs didelį dėmesį Europos pirmenybių organizatoriams, siekiant sukurti didelę tinklinio fiestą visame žemyne. Kiek vėliau paaiškės ir atrankos varžybų sistema.

2017 metų Europos vyrų tinklinio čempionatas vyks Lenkijoje. Atrankos varžybos startuos jau šių metų gegužės mėnesį, o Lietuvos tinklininkai pirmame etape Liuksemburge kovos su šeimininkais, Moldovos ir Austrijos ekipomis.

Moterų Europos pirmenybės 2017 metais vyks Azerbaidžane ir Gruzijoje. Pirmajame atrankos etape Lietuvos rinktinė Alytuje varžysis su Juodkalnijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Norvegijos komandomis. Atrankos turnyras Alytuje vyks gegužės 19-22 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją