Šie metai sambo pasauliui ypatingi. Prieš 20 metų buvo įkurta Europos sambo federacija, o į jubiliejinį Europos čempionatą Maskvoje sukviesti visi prieš keturiasdešimt metų Rygoje auksą iškovoję sambo meistrai. Jiems skirtas ypatingas dėmesys.

„Europos sambo čempionatas Rygoje mums buvo išskirtinis ne tik todėl, kad pirmas, bet dar ir todėl, kad jame dalyvavo sambistai iš tokių šalių kaip Mongolija, Iranas ar Japonija“, - prisiminimais dalinosi Česlovas Jezerskas. - Šių šalių, ypač Japonijos sportininkai, visada buvo ir yra stiprūs varžovai. Apie pirmą čempionatą galėčiau daug pasakoti, tačiau reik gyventi dabartimi ir džiaugtis šiandieniniais čempionais“.

Visi, prieš beveik pusę šimto metų buvę „auksiniai“ sambo kovotojai – dabar žymūs sportininkai: tai ir olimpiniai dziudo čempionai (Sergejus Novikovas ir Vladimiras Nevzorovas), ir daugkartiniai pasaulio čempionai (Č. Jezerskas), ir pasaulio dziudo aukso laimėtojai (Nobuyuki Sato), ir pasaulio taurės nugalėtojai (Konstantinas Gerasimovas).

„Šiuo metu sambo atgimsta ir sparčiai plinta po visą pasaulį. Tai jaučiame ir Lietuvoje“, - džiaugėsi Lietuvos sambo federacijos (LSF) prezidentas Eduardas Rudas. - Varžovai visada žinojo, kad sambistai iš Lietuvos – stiprūs priešininkai, jau iš pirmo Europos čempionato grįžome su medaliais. S. Grečiho, kaip ir Č. Jezerskas, taip pat yra daugkartinis pasaulio čempionas. Tikiu, kad tokios pergalės dar daugiau lietuvių atves į sambo pasaulį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją