Marijampoliečio startinis reitingas buvo vos 186-as (2439) bet čempionatui pasibaigus P. Pultinevičiui už nugaros liko daugybė visame pasaulyje puikiai žinomų šachmatininkų.

Mūsiškis jau po devynių partijų įvykdė tarptautinio didmeistrio normą (antroji iš reikalingų trijų) bei reitingą pakėlė 38 punktais. Be to, lietuvaitis nugalėjo įskaitoje iki 18 metų, pagal papildomus rodiklius aplenkęs 16 vietoje likusį Andrejų Esipenką (2603) iš Rusijos.

Tačiau bene svarbiausias trenerio Rolando Martinkaus auklėtinio pasiekimas – kelialapis į FIDE pasaulio taurę, kuri šių metų rugsėjo ir spalio mėnesiais vyks Chanty Mansijske (Rusija).

Iš viso turnyre dalyvaus 128 šachmatininkai, tarp kurių – pasaulio čempionas Magnusas Carlsenas bei tokie didmeistriai kaip Levonas Aronianas, Dingas Lirenas, Wesley So, Maxime Vachier-Lagrave.

Turnyro metu P. Pultinevičiui pavyko sužaisti keletą įspūdingų partijų – pergalės juodaisiais iškovotos prieš didmeistrius Raufą Mamedovą (Azerbaidžanas, 2703), Mircea-Emilianą Parligrasą (Rumunija, 2657), Evgenijų Postny (Izraelis, 2619).

Iš viso Paulius sužaidė su devyniais didmeistriais, vienu tarptautiniu meistru ir vienu FIDE meistru. Iš viso iškovotos penkios pergalės, penkios partijos baigėsi lygiosiomis ir patirtas vienas pralaimėjimas.

Turnyrą su 8,5 taško laimėjo Vladislavas Artemjevas (Rusija, 2736).

Čempionate taip pat dalyvavo FIDE meistrai Rokas Klabis (5 taškai, 238 vieta) ir R. Martinkus (4,5, 277 vieta).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)