Lietuvos rankininkės namuose 41:26 (18:12, 23:14) sutriuškino Azerbaidžaną (1/3). Karolio Kaladinsko auklėtinės užtikrintai diktavo rungtynių tempą nuo pat rungtynių pradžios.

Lietuvės atsirevanšavo savo varžovėms, kurioms apmaudžiai nusileido išvykoje (33:35).

Penktoje grupėje rungtyniaujanti Lietuva dalinasi 3-4 pozicijas su Azerbaidžanu. Grupėje taip pat rungtyniaja Ispanija ir Šiaurės Makedonija.

Rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose rungtyniavo Gabija Pilikauskaitė pelniusi 10 įvarčių, Dominyka Andronik tiksliai atakavo 8 kartus, Vakarė Damulevičiūtė – 6 sykius.

Azerbaidžanui Kamila Bayramova pelnė 5 įvarčius.

„Buvo daug bemiegių naktų ir padaryta daug namų darbų. Ieškojome kas nulėmė tą apmaudų pralaimėjimą Azerbaidžane. Žaidėjoms buvo pasiųsta aiški žinutė, kad mes negalime būti daug gerų ir techniškų, bet atskirų žaidėjų, kurios žaidžia pavienį žaidimą. Šiandien mes buvome kaip komanda ir kovojom ne tik už save, bet ir savo užnugarį. Arenoje turėjome aštuntą žaidėją – puikų žiūrovų palaikymą. Mes labai norėjome įrodyti visiems, kad auganti nauja karta, jauna rinktinė gali tęsti kovą dėl kelialapio į Europos čempionatą“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Karolis Kaladinskas.

Paskutinius du atrankos susitikimus Lietuvos rankininkės žais balandžio mėnesį.

Į Europos čempionatą pateks dvi geriausios grupės komandos ir keturios geriausios trečios vietos grupėse.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją