Pirmenybių debiutantas Marius Ganusauskas pirmajame rate 73:100 nusileido Kipro atstovui Demetriui Kyprianou, tačiau lemiamoje dvikovoje dėl kelialapio tarp 64-ių pajėgiausių šios rungties Senojo žemyno žaidėjų 100:78 palaužė praėjusiais metais 17-ąją vietą užėmusio Senaripo Azaro iš Švedijos pasipriešinimą.

Kitas šios rungties debiutantas Henrikas Strolis pirmą dvikovą 33:100 pralaimėjo 2011 metų šios rungties Europos čempionui lenkui Tomaszui Kaplanui, tačiau lemiamame susitikime 100:36 nepaliko vilčių Liuksemburgo atstovui Claude'ui Caputo bei taip pat pateko į atkrintamas varžybas.

„Kaip ir tikėjausi, Europos čempionato starte mūsų sportininkus sukaustė jaudulys ir todėl trys iš keturių startinių susitikimų baigėsi pralaimėjimais. Tačiau vėliau sportininkai padarė išvadas ir tolimesnis jų žaidimas buvo daug brandesnis. Labai džiaugiuosi, jog abiem pulo-14 rungtyje startavusiems vyrams pavyko prasibrauti į antrą varžybų etapą.

Taip pat džiugu, kad antrame varžybų etape pamatysime ir viena lietuvaitę, nors šiuo metu dar neaišku kuri iš jų pateks į rytojaus dieną. Europos čempionato starte mums svarbiausia kuo daugiau laiko praleisti prie stalų, atlikti kuo daugiau mušimų ir kuo greičiau aklimatizuotis prie naujų sąlygų tam, kad parodyti visą savo potencialą“, - pirmus lietuvių startus BNS vertino Lietuvos pulo federacijos prezidentas Tomas Brikmanis, kalbėjęs tuo metu, kai lemiamą dvikovą dėl vietos tarp 32-jų pajėgiausių Europos pulo-14 žaidėjų kovojo abi debiutantės - Agnė Jarušauskaitė ir Sonata Milišauskaitė.

Moterų varžybų pirmame kvalifikacijos rate Agnė Jarušauskaitė 28:75 pralaimėjo portugalei Vaniai Franco, kuri praėjusiais metais pulo-14 pirmenybėse buvo septyniolikta, o Sonata Milišauskaitė 75:66 įveikė italę Patrizią Ignesti.

Antrame rate S. Milišauskaitė 26:75 nusileido Europos vicečempionei rusei Annai Mažirinai ir jai teko žaisti trečią kvalifikacinių varžybų susitikimą.

Burtai buvo negailestingi ir mače dėl kelialapio į atkrintamas varžybas suvedė dvi lietuves. Atkaklią ir permainingą lygių varžovių dvikovą rezultatu 75:73 laimėjo S. Milišauskaitė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)