Visą pirmą kėlinį pirmavusios lietuvės turėjo 1-2 įvarčių persvarą. Paskutinėmis kėlinio sekundėmis pavyko šiek tiek padidinti pranašumą ir rezultatas švieslentėje pertraukos metu buvo 17:13 lietuvių naudai.

Antrame kėlinyje sužaidus kiek daugiau nei dešimt minučių, makedonės pasivijo (20:20). Ši atkarpa ir buvo lemiama. Makedonės ir toliau žaidė sėkmingai, tuo metu lietuvės niekaip nerado būdų pralaužti varžovių gynybos 20:23. Panaši persvara išsilaikė iki rungtynių pabaigos ir didesnės intrigos besibaigiant kėliniui nebuvo. Galutinis rezultatas 29:27 Makedonijos rinktinės naudai. Joms nesutrukdė ir tai, kad nepavyko realizuoti nei vieno septynių metrų baudinio iš penkių bandymų. Lietuvės atakavo pavyzdingai. Taip pat penkios galimybės ir visos buvo išnaudotos.

Vėl geras rungtynes sužaidė Brigita Ivanauskaitė. Ji buvo rezultatyviausia rungtynių žaidėja ir pelnė 9 įvarčius. Inesa Verbovik, kuri buvo pripažinta geriausia rungtynių žaidėja Lietuvos rinktinės gretose, pelnė 8 įvarčius. Emilė Aglinskaitė įmetė 3, po 2 įvarčius pelnė Gerda Trušytė, Erika Drulytė ir Roberta Ivanauskaitė. Dar vieną tikslų metimą pridėjo Greta Rinkevičiūtė.

Varžovių gretose sunkiausiai stabdyti sekėsi Angelą Todorovską, Natašą Nolevską ir Teodorą Keramičijevą, kurios pelnė po 6 įvarčius.

B. Ivanauskaitė rezultatyviausių žaidėju sąraše su 58 įvarčiais vėl pakilo į pirmą poziciją, tačiau jos varžovės šioje kategorijoje yra sužaidusios rungtynėmis mažiau. Nedaug atsilieka Djurdjina Jaukovič iš Juodkalnijos ir Bianca Bazaliu iš Rumunijos, pelniusios atitinkamai 56 ir 51 įvartį.

Makedonijos rinktinė galutinėje įskaitoje užėmė 15-ą vietą, Lietuva – 16-ą.

Po rungtynių kalbinti Makedonijos rinktinės atstovai teigė, kad buvo sunkios rungtynės. Pirmame kėlinyje komandai trūko koncentracijos, o antrame padarius išvadas, viskas pasisuko jų naudai. Taip pat pasidžiaugta visu čempionatu ir gauta patirtimi.

I. Verbovik pastebėjo, kad liūdna pabaigti pralaimėjimu, bet visas čempionatas buvo puiki proga gauti patirties.

Kiek iškalbingesnis buvo rinktinės vadovas Tomas Barysas.

„Esame liūdni. Merginos pavargo pralaimėti. Bet tai buvo geras čempionatas, mes juo mėgavomės. Grįšime namo ir darysime viską, kad pasiruoštumėme kitoms kovoms“, - pasirodymą Ispanijoje reziumavo T. Barysas.

Jis taip pat pasidžiaugė, kad apskritai po ilgo laiko tarpo pavyko patekti į Europos čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)