2015 metų Europos mėgėjų šachmatų čempionu tapo KTU studentas ir Lietuvos šachmatų mokyklos treneris Lukas Jonkus. Įdomu tai, jog pagal pradinį reitingą jis buvo tik 17-oje vietoje ir nedaug kas galėjo numatyti, jog L. Jonkų lydės tokia sėkmė. Tuo tarpu antrojoje vietoje liko pajėgus Portugalijos žaidėjas Paulo Fanha, kuris nors ir surinko tiek pat taškų (7,5 iš 9 galimų) kiek ir čempionas, tačiau pagal papildomus kriterijus jam nusileido.

Trečia vieta atiteko dar vienam Lietuvos šachmatininkui Eugenijui Zigmantai. Visiems trims medalių laimėtojams pasaulio šachmatų federacija suteiks kandidato į meistrus vardą.

2015 metų Europos mėgėjų šachmatų čempionė taip pat išaiškėjo tik pasibaigus paskutiniam 9-am ratui. Ja tapo šachmatininkė iš Kauno Saulė Gailiūnaitė, surinkusi 7 taškus iš 9 galimų. Tiek pat taškų surinko ir Airijos sportininkė Diana Mirza, tačiau pagal papildomus kriterijus ji liko antroje vietoje. Trečia vieta ir vėl atiteko Lietuvos sportininkei Kristinai Sulikienei. Šios įskaitos nugalėtojoms taip pat bus suteikti moterų kandidato į meistrus vardai.

Dar viena įskaita, kurioje Lietuvai nepavyko iškovoti aukso medalio, tai buvo partijos tarp žaidėjų, kurių reitingas iki 1600. Čia pirma vieta atiteko Izraelio atstovui Davidui Moshenbergui, antroje vietoje - Vaidotas Smalskys (Lietuva), o trečia vieta atiteko Turkijos atstovui Ilkerui Pazarcioglu.

Ketvirtojoje įskaitoje dalyvavo žaidėjai, kurių reitingas yra nuo 1600 iki 1800. Džiugu pranešti, jog čia aukso medalis taip pat atiteko jaunam Lietuvos atstovui Augustui Gucagai, sidabras iškeliavo į Čekiją Sylwesteriui Grabarczykui, o bronza pelnytai atiteko atstovei iš Rusijos Margaritai Zverevai.

Apžvelgiant varžybų rezultatus labiausiai džiuginai tai, jog Lietuva vienintelė sugebėjo iškovoti šešis medalius, o kitų šalių atstovams iš Portugalijos, Airijos, Izraelio, Čekijos, Turkijos ir Rusijos beliko tenkintis tik vienu medaliu.

„Pasitvirtino sena patarlė, jog namų sienos padeda“, - juokavo varžybų organizatorius ir Kauno šachmatų federacijos prezidentas Donatas Pilinkus. – Na, o kai sėkmė tokia didelė – čia jau meistriškumo rodiklis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)