Be didesnės žvalgybos rungtynes pradėjusios komandos jau po minutės apsikeitė įvarčiais – į Genriko Pavliukianeco taiklų metimą britai atsakė tuo pačiu. Netrukus G. Pavliukianecas vėl atakavo tiksliai ir sugrąžino Lietuvos rinktinei minimalią persvarą, kurią padvigubino Justas Pažarauskas.

Įsismaginę mūsų šalies golbolininkai vieną po kito siuntė kamuolius į vartus ir po pirmo kėlinio buvo priekyje jau 10:1. Tašką šiose rungtynėse iš karto po pertraukos padėjo Nerijus Montvydas, padidinęs persvarą iki dešimties įvarčių – 11:1. Pagal golbolo taisykles, teisėjas anksčiau laiko nutraukė mačą.

Po keturis įvarčius pelnė G. Pavliukianecas ir J. Pažarauskas, du pelnė kapitonas N. Montvydas, kartą pasižymėjo Juozas Eigminas, kuriam tai buvo debiutas Senojo žemyno pirmenybėse.

„Tikėjausi iš varžovų rimtesnės kovos. Esu patenkintas savo komanda, po truputį einame gera linkme – ir gynyboje, ir puolime. Šiandien labai džiugino mūsų pataikymas, žaidėjai išpildė visus mano norus. Taigi, esu labai patenkintas rezultatu. Pirmadienį truputį pailsėsime, o antradienį tęsime kovas dėl kelialapio į Paryžiaus paralimpines žaidynes“, – sakė vyriausiasis treneris Klaidas Janeika.

„Smagios emocijos. Nors varžovai nebuvo labai stiprūs, bet metimus jie turi tikrai gerus. Matosi, kad mes pasitvarkėme gynybą, padarėme tik vieną klaidą. Man tai buvo debiutas, įmušiau pirmą savo įvartį čia. Geros emocijos, laukiame kitų kovų“, – džiaugėsi Europos čempionato debiutantas J. Eigminas.

Pirmadienis Lietuvos rinktinei – laisva diena, antradienį K. Janeikos auklėtiniai susitiks su Graikijos ekipa, o trečiadienį lietuvių A grupėje lauks dvikova su belgais. B grupėje žaidžia Ukraina, Turkija, Juodkalnija, Izraelis ir Suomija. Keturios geriausios kiekvienos grupės komandos tęs kovą atkrintamosiose varžybose.

Dešimt geriausių Senojo žemyno komandų Juodkalnijoje kovoja ir dėl medalių, ir dėl vienintelio bilieto į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes. Kelialapis atiteks turnyro nugalėtojams.

Lietuvos golbolo rinktinės vyrai paralimpinėse žaidynėse dalyvauja be pertraukų nuo 2000 m. ir keturis kartus yra tapusi prizininke – 2000 m. Sidnėjuje iškovojo sidabrą, 2008 m. Pekine šį pasiekimą pakartojo, 2016 m. Rio de Žaneire tapo paralimpine čempione, o 2021 m. Tokijuje pasipuošė bronzos medaliais.

Lietuvos rinktinė: Genrik Pavliukianec, Mantas Brazauskis, Artūras Jonikaitis, Nerijus Montvydas, Justas Pažarauskas Juozas Eigminas. Treneriai: Klaidas Janeika, Aurimas Skinulis. Gydytojas: Artiom Aleksejev.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis ir rezultatai:

Gruodžio 9 d., šeštadienis

10.00 val. Lietuva – Vokietija 6:5

Gruodžio 10 d., sekmadienis

15.00 val. Didžioji Britanija – Lietuva 1:11

Gruodžio 12 d., antradienis

11.15 val. Lietuva – Graikija

Gruodžio 13 d., trečiadienis

12.30 val. Belgija – Lietuva

Gruodžio 14 d., ketvirtadienis

Ketvirtfinaliai

Gruodžio 15 d., penktadienis

Pusfinaliai

Gruodžio 16 d., šeštadienis

Finalai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją