Didžiulio susidomėjimo sulaukusiame renginyje dėl medalių kovos stipriausia Lietuvos pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius, taip pat varžysis Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala. Į Lietuvą atvyks apie 160 stipriausių Europos sportininkų.

Kartu su jais – šiuo metu karjerą sustabdęs Prancūzijos duetas Gabriella Papadakis ir Guillaume Cizeronas, kurie dar praėjusiais metais iškovojo auksą Pekino olimpinėse žaidynėse.

Poros kolekcijoje šalia olimpinio aukso yra ir sidabras 2018 m. Pjongčange, penki pasaulio ir penki Europos čempionatų aukso medaliai.

„Džiaugiamės ir didžiuojamės, jog į čempionatą atvyks tokie svečiai, – kalbėjo Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentas Vytautas Jasutis, – Istorinį įvykį Lietuvoje Papadakis su Cizeronu pakels į dar kitą lygį ir dar labiau atkreips viso pasaulio dėmesį į Kauną.

Nors varžybose jie nedalyvaus, bet vien jų buvimas kartu bus ypatinga šventė visai Lietuvos čiuožimo bendruomenei.“

Gabriella Papadakis ir Guillaume'as Cizeronas

Tiesa, nors dėl medalių svečiai iš Prancūzijos nekovos, juos išvysti ant ledo gerbėjai galės sausio 14 d. vyksiančioje Gala programoje. Papadakis ir Cizeronas taip pat dalyvaus Europos čempionatui skirtuose renginiuose, socialinėse akcijose, arenoje bendraus su fanais.

Jau už mėnesio Lietuvoje vyksiantis Europos dailiojo čiuožimo čempionatas žada ir daugiau staigmenų: ypatingą atidarymo ceremoniją sausio 10 d., specialius muzikinius pasirodymus ir kitas pramogas susirinkusiems žiūrovams.

Vytautas Jasutis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją