32 metų kaunietė ir A. Karakaševičius čempionate nuo pat pradžių iki pabaigos žingsniavo pergalingai, taip ir nepatyrę nė vienos nesėkmės. Tiesa, R. Paškauskienės teigimu, viskas nebuvo taip paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.

„Visų pirma, žaidėme Serbijoje, mano partnerio tėvynėje, tad buvo jaučiama atsakomybė. Be to, prieš tai jau 3 kartus buvome tapę čempionais, visi mus laikė favoritais ir tai įpareigojo gerai pasirodyti“, - DELFI sakė sportininkė.

Grupės varžybose duetas iškovojo 4 pergales, o ketvirtfinalyje po atkaklios kovos 4:2 nugalėjo pirmenybių šeimininkus Gabrielą Feher bei Zoltą Pete'ą.

„Tai jauna, ambicinga serbų pora. Be to, jie žaidė namuose. A. Karakaševičiui buvo sunku žaisti prieš gerai jį pažįstančius serbus, tačiau pavyko pasiekti pergalę“, - sakė stalo tenisininkė.

Sunkiausia kova R. Paškauskienės ir A. Karakaševičiaus laukė pusfinalyje - rumunai Elizabeta Samara ir Andrejus Filimonas nugalėti po 7 setų kovos 4:3.

„Tai buvo sunkiausias susitikimas. Slėgė didžiulė įtampa, o paskutiniame sete pralaiminėjome, tačiau šiaip ne taip pavyko iškovoti pergalę. Po šio susitikimo mano partneris pasakė, kad būsime čempionais. Aš susilaikiau nuo komentarų, tačiau paaiškėjo, kad Aleksandras buvo teisus“, - džiaugėsi R. Paškauskienė.

Finalas nugalėtojų titulą gynusiam duetui prasidėjo lengvu šoku – lietuvė ir serbas pirmą setą Baltarusijos porai Viktorijai Pavlovič ir Jevgenijui Čečetinui pralaimėjo 3:11. Tačiau R. Paškauskienė ir serbas vėliau laimėjo 4 setus iš eilės ir užtikrintai iškovo aukso medalius.

„Aleksandras gerai žaidžia prieš gynybinio stiliaus stalo tenisininkus, o būtent tokia buvo baltarusių pora. Apskritai visas čempionatas buvo labai sunkus – abu dar nesame geriausios sportinės formos. Tačiau jei vienas žaisdavo silpniau, geriau sužaisdavo kitas. Tai ir padėjo pasiekti pergalę“, - reziumavo stalo tenisininkė, poroje su serbu mišrių dvejetų varžybose triumfavusi 2000, 2005 ir 2007 m.

Kartu su Europos mišrių dvejetų pirmenybėmis vyko ir Serbijos atvirasis čempionatas, kurio asmeninėse varžybose R. Paškauskienė iškovojo bronzos medalį.

36 vietą pasaulio reitinge užimanti kaunietė ilsėtis neturi kada – jau šeštadienį R. Paškauskienė išvyksta į Štutgartą (Vokietija) ginti Senojo žemyno asmeninių varžybų nugalėtojos vardo, kurį iškovojo 2008 m. Sankt Peterburge (Rusija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją