Dailiojo čiuožimo sezonas prasidėjo rudenį, o Lietuvos stipriausia pora demonstruoja puikią formą ir tarptautinėse varžybose pasidabino net keliais medaliais.

Pirmajame turnyre Vokietijoje jie iškovojo sidabro medalius, Kanados ir Japonijos „Grand Prix“ etapai – bronziniai, o gruodžio pirmoje pusėje „Challenger“ serijos „Golden Spin of Zagreb“ varžybose sau lygių nerado ir pasipuošė auksu.

S. Ambrulevičius ir A. Reed neslėpė, jog ilgai laukė šios progos ir nekantrauja pasirodyti visai Lietuvai.

„Bus labai smagu. Nekantraujame pagaliau sudalyvauti mūsų šalyje vyksiančiame renginyje. Tikiuosi, kad visiems jis patiks taip pat, kaip mums patinka čiuožti. Neabejoju, kad Lietuvoje Europos čempionatas gali būti išpildytas geriau, nei bet kur kitur“, – su šypsena kalbėjo lietuvis.

„Mes norime, kad Lietuva mumis didžiuotųsi, – amerikietė prabilo lietuviškai. „Labai laukiame šios progos pasirodyti ir varžytis Lietuvoje“, – angliškai tęsė A. Reed.

Lietuvai atstovaujantys čiuožėjai prisiminė pirmąsias šio sezono varžybas ir pakomentavo šios sporto šakos subtilybes bei iššūkius.

„Tos pirmos varžybos visad yra daugiausiai jaudulio sukeliančios, nes nežinai, kaip priims tavo naujas programas, kaip tave vertins ir kaip susilyginsi su kitais, kadangi mūsų sporte yra daug subjektyvumo, – pasakojo S. Ambrulevičius. – Tuo pačiu jame pilna inovacijų ir mes visada stengiamės nuo jų neatsilikti, tačiau su inovacijomis kartu būna ir rizika. Nežinai, ar tavo programa bus priimta labiau teigiamai ar neigiamai.

Pirma sezono pusė parodė, kad mūsų programa tikrai nebloga. Tai nuteikė labai pozityviai ir tas visas pasiruošimo procesas įgauna aiškesnę gairę, kur ką tobulinti ir ką keisti. Kiekvieną dieną norisi kažką tvarkyti ir tobulinti, nes tai amžinai nesustojantis procesas.“

Amerikietės ir lietuvio duetas ypač laukia ir nekantrauja pajusti savų žiūrovų palaikymą, juk Lietuvoje nėra vykęs joks tokio masto dailiojo čiuožimo renginys.

Atsižvelgiant į paskutinius rezultatus, savaime aišku, kad tiek pačių sportininkų, tiek jų sirgalių lūkesčiai – labai aukšti. Ir jie turi pagrindo: geriausias dueto rezultatas Europos čempionate buvo pasiektas praėjusiais metais Suomijoje – 4-a vieta.

„Dabar, kai žinome, kad čiuošime namuose ir mūsų sirgaliams nereikės niekur skristi, o tiesiog atvažiuoti ir pažiūrėti – visiems bus lengviau. Pajausime naują energiją pasirodant.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją