160 geriausių Senojo žemyno sportininkų savo didelį talentą ir nepriekaištingą techniką ant Kauno „Žalgirio“ arenos ledo demonstruos jau sausio 10-14 dienomis.

Šį renginį turėjo priimti Vengrijos sostinė Budapeštas, tačiau dėl finansinių sunkumų, susijusių su kaimyninėje šalyje tebesitęsiančio kruvino Rusijos karo, vengrai tokios teisės atsisakė.

Tokiu būdu iš naujo paskelbtame konkurse Kaunas nukonkuravo Bulgarijos Sofiją ir Lenkijos Varšuvą.

Simboliška, kad Europos dailiojo čiuožimo čempionatas Lietuvoje bus surengtas tada, kai bus minimas šios sporto šakos atsiradimo mūsų šalyje šimtmetis – pirmosios varžybos įvyko 1924-aisiais.

Per 32-ejus metus, kuriuos atkūrus nepriklausomybę Lietuvos sportininkai dalyvauja tarptautiniuose turnyruose, jiems laimė lipti ant prizininkų pakylos teko tik du kartus.

Tai 2000-aisiais Vienoje, Austrijoje, pavyko padaryti Margaritai Drobiazko ir Povilui Vanagui, tik po dramatiškos kovos aplenkusiems rusus ir Iriną Lobačiovą ir Ilją Averbuchą bei laimėjusiems bronzos medalius. 2006-aisiais Lione, Prancūzijoje Margarita su Povilu šį pasiekimą pakartojo.

Vos prieš du mėnesius iš M. Drobiazko Lietuvos pilietybė buvo atimta, kai tai rekomendavo Pilietybės reikalų komisija, argumentavusi tuo, kad buvusi sportininkė viešai reiškia palaikymą karą Ukrainoje vykdančiam Kremliaus režimui.

Dėl to nei jos pačios, nei jos tiek šokių ant ledo, tiek ir gyvenimo partnerio P. Vanago Kaune svečiuojantis nešvysime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)