Trečiadienį „Pramogų arenoje“, esančioje Ąžuolyno g. 9, įsikurs mobilus neatlygintinos kraujo donorystės centras. Nuo 18 val. bus galima ne tik dovanoti kraujo, bet ir stebėti arenoje vyksiančią „Energijos“ ledo ritulininkų treniruotę.

„Dažniau žaidžiame Latvijoje nei Lietuvoje - dėl to nuolat sulaukiame priekaištų iš savo gerbėjų. Sugalvojome juos ir į treniruotę pakviesti, ir dar paskatinti gerą darbą padaryti“, - sakė „Energijos“ žaidėjai, kurie į mobilų kraujo donorystės centrą užsuks iškart po treniruotės.

„Ar dažnai susimąstome, kiek gero galime padaryti vos per keliolika minučių? Kraujo dovanojimas atims 10-15 minučių kiekvieno mūsų laiko, bet galbūt kažkam kitam ši auka išgelbės gyvybę. Iš tiesų daug klausimų, kodėl tai darome, neturėtų kilti“, - donorystės motyvus pakomentavo „Energijos“ vadovas ir žaidėjas Petras Nausėda.

Kraujo donorystės vakaras ledo arenoje bus rengiamas kartu su „Nacionaliniu kraujo centru“.

„Dažniausiai kraujo donorystės renginius organizuoja studentai ir moksleiviai, socialiai aktyvūs ir jautrūs jaunuoliai. Labai džiaugiamės sulaukę „Energijos“ ledo ritulininkų skambučio ir iniciatyvos. Su jų pagalba tikimės pritraukti dar daugiau gerų žmonių bei praplėsti kraujo donorų ratą“, - pasakojo

„Nacionalinio kraujo centro“ neatlygintinos donorystės koordinatorė Jurgita Žaliauskienė.

Medikų teigimu, Lietuvoje kasdien apie 100-120 žmonių prireikia kraujo.

„Žaisdami mes patys dažnai patiriame traumų ir laukiame pagalbos, todėl mintis imtis tokios iniciatyvos mums kilo natūraliai“, - sakė „Energijos“ žaidėjai. Medicinos atstovai tikina, kad tapti donoru yra sveika ir naudinga. Tyrimai nurodo, kad po donacijos padidėja organizmo imuninis atsparumas, suaktyvėja organizmo medžiagų apykaita, organizmo aprūpinimas deguonimi.

„Duoti kraujo yra naudinga ne tik dėl to, kad galite padėti sergantiems žmonės. Donorams bus atlikti ir nemokami kraujo tyrimai, kurių metu dalyviai galės sužinoti savo kraujo grupę, hemoglobino kiekį kraujyje, taip pat kraujas bus ištirtas dėl hepatitų B ir C, ŽIV bei kitų infekcinių ligų. Taigi duoti kraujo - tai ir pasirūpinti savo sveikata“, - sakė J.Žaliauskienė, primindama, kad aukoti kraujo gali 18-65 metų amžiaus asmenys.

„Nacionalinio kraujo centro“ darbuotojai pabrėžė, kad gruodžio 7 d. „Pramogų arenoje“ laukiami ir visi, norintys sužinoti daugiau apie pačią procedūrą, turintys klausimų bei dar neapsisprendę dalyvauti asmenys.

Į visus iškilusius klausimus atsakys akcijos vietoje reziduosiantis gydytojas.

„Energijos“ ledo ritulininkai jau 3 metus dalyvauja projekte „Sportas vaikams“ ir rengia specialias treniruotes globos namų vaikams. „Tikimės, kad kraujo donorystės iniciatyva sulauks visuomenės dėmesio ir taps kasmetine mūsų tradicija“, - sakė klubo vadovas Petras Nausėda.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją