Sprinte sportininkai išvysto didžiausius greičius, techninėse lenktynėse didelę svarbą įgyja irklentės valdymas, o ilgoje distancijoje karaliauja ištvermė ir sudėtingi taktiniai sprendimai.

Irkluojant sportininkams labai svarbu išnaudoti vėjo užuovėjas ir pastiprėjimus, paskirstyti jėgas priešvėjinėms ir pavėjinėms atkarpoms, sekti varžovų tempą, išnaudoti jų sukeltas bangas greitėjimui ir poilsiui.

Sprinto rungtį po dviejų plaukimų laimėjo šiemet ypač gerai pasiruošęs Tomas Varnas iš Trakų. Antroje vietoje liko Dainius Sokolovas iš Vilniaus, trečioje vilnietis Laimonas Staniulionis.

Techninėse rungtynėse nugalėtoju tapo vilnietis Laimonas Staniulionis aplenkęs trakiškį Tomą Varną ir Rimvydą Racių.

Ilgos distancijos Lietuvos čempionu tapo ilgų distancijų ekspertas, turintis nemažą tarptautinių varžybų apdovanojimų kraitį – Aleksejus Lobikovas iš Vilniaus.

Irklenčių sportas – gana jauna sporto šaka Lietuvoje. Varžybos rengiamos nuo 2012 metų, o Lietuvos čempionatai nuo 2018-ųjų. Artėjnatis čempionato etapas vyks Klaipėdoje, Melnragėje. Irklentininkai varžysis bangų raižymo rungties varžybose. Taip pat rugsėjo mėnesį stipriausi irklentininkai vyks į pasaulio irklenčių čempionatą Vengrijoje.

Varžybas Elektrėnų mariose organizavo Lietuvos bangų sporto asociacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)