M. Beranas užėmė antrą vietą „SimpleSession‘13“ BMX dviratininkų konkurse. Pirmą vietą iškovojo meksikietis Kevinas Peraza, o profesionaliausiu riedlentininku buvo pripažintas rusas Maksimas Kruglovas. Geriausia BMX dviratininke antrą kartą pripažinta amerikietė Camila Harambour.

Lietuvai šiame konkurse atstovavo du BMX dviratininkai ir trys riedlentininkai: Eimantas Tunyla, Deividas Budkovas, Lukas Garbačiauskas, Gytis Bliuvas ir Emilis Morris. Nė vienas lietuvis į konkurso finalą nepateko.

„Simple Session'13” – tai legendinės ekstremalų varžybos. Lietuvių ekipai šis konkursas tarsi užburtas: vis nepavyksta atlikti programos taip, kaip tikimasi ar ruošiamasi. Rampos būna labai sudėtingos, stinga pasirengimo jomis važiuoti. Tačiau nosies nenukabiname: stengiamės susikurti sąlygas tobulinti BMX važiavimo stilių Lietuvoje, pagerinti sportui reikalingas priemones ir infrastruktūrą parkuose“, – sakė BMX dviratininkas D. Budkovas, „Simple Session‘13“ atstovavęs Lietuvai.

Jam antrino ir E. Tunyla.

„Ekstremalaus sporto srityje Lietuva kol kas atsilieka nuo kitų Baltijos šalių: stinga galimybių, palaikymo. Stengiamės populiarinti Lietuvos vardą tarptautiniuose renginiuose ir siekiame, kad Lietuvoje į ekstremalų sportą būtų žiūrima kaip į galimybę reprezentuoti šalį pasaulyje“.

„Simple Session‘13“ šiais metais dalyvavo per 200 ekstremalų iš 30 šalių. „Saku Suurhall“ arenoje Taline sportininkai rungėsi šešiose rungtyse: gatvės riedlenčių, geriausio riedlenčių triuko, geriausio Estijos riedlentininko ir BMX dviratininko, gatvės BMX bei geriausio BMX triuko. „Simple Session‘13“ konkurso prizinį fondą sudarė 55,2 tūkst. litų.

Šiais metais konkurse netrūko įžymybių ir netikėtų renginio elementų. Pasirodė tokie garsūs pasaulio BMX dviratininkai kaip Danas Lacey, Alexas Kennedy, Aaronas Rossas, Brianas Kachinsku, Bruno Hoffmannas. Netrūko ir jaunų, perspektyvių veidų: Seanas Ricany, Stevie Churchillis, Simone Barraco, Anthony Perrinas, Davidas Budko ar Eddie Zunda.

Maža to, riedlenčių ir BMX kliūčių parką projektavo ir statė garsusis ekstremalių trasų architektas Nate'as Wesselis, žinomas visame pasaulyje dėl itin išradingos sportinių trasų koncepcijos. Šiais metais „Saku Suurhall“ arenoje sujungti du iš pirmo žvilgsnio labai skirtingi lauko kliūčių ir riedlenčių parko rampų išdėstymai, kurie suteikė galimybę sportininkams išbandyti skirtingas važiavimo ir triukų kombinacijas.

Konkursą vainikavo įspūdinga prizų teikimo ceremonija ir siautulingas viso pasaulio ekstremalaus jaunimo vakarėlis.

„SimpleSession“ – vienas žinomiausių ir įtakingiausių riedlenčių bei BMX dviračių sporto renginių pasaulyje. Kasmetinis riedlenčių ir BMX dviračių konkursas vyksta Taline, Estijoje. „SimpleSession“ konkursas organizuojamas jau tryliktus metus. Ekstremalus sporto konkursas-festivalis pretenduoja tapti didžiausiu netradicinio gatvės sporto renginiu pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)