Sėkmės atveju, lietuvis pateks į kitą varžybų etapą Belfaste, Airijoje, kuris vyks vasario 21-ą.

Nuo 11-os metų ant pačiūžų stovintis, tėčio ledo ritulį žaisti paskatintas ir Elektrėnų ledo ritulio mokykloje sportavęs T. Jacevičius, jau beveik septynerius metus priklauso nutrūktgalviškiausiai komandai Lietuvoje – „Hockey Punks“. Sportininkas teigia, kad šis sportas, sujungiantis greitį, efektingus jėgos veiksmus, mąstymą ir itin stiprią komandinę dvasią, yra viena didžiausių aistrų jo gyvenime.

Paklaustas, kaip, būdamas komandinės sporto šakos atstovas, susidomėjo „Red Bull Crashed Ice“, kuriose atletai rungiasi solo, T. Jacevičius pasakojo, kad būtent šios varžybos jį sudomino greitojo čiuožimo ir ledo ritulio simbioze.

„Kai prieš šešerius metus pirmąkart išgirdau apie „Crashed Ice“, tuomet dalyvavimas atrankose atrodė neįgyvendinama svajonė“, – pasakoja T. Jacevičius, kurio kišenę jau maloniai šildo bilietas į Šefildą.

Apie galimybę dalyvauti kvalifikaciniame etape jis sužinojo naršydamas „Red Bull“ puslapyje – iš pradžių susidomėjo snieglenčių varžybomis „Red Bull Risk ir Slysk“, vėliau akis užkliuvo ir už įrašo apie „Crashed Ice“. Taip vilnietis nukeliavo iki registracijos puslapio, kuriame per keletą minučių užpildė anketą. Jau tuomet jis žinojo, kad, jei anketa bus patvirtinta, apsispręsti, ar vyks į Šefildą, turės per keletą valandų.

Spontaniški įvykiai lėmė, kad į Jungtinę Karalystę T. Jacevičius keliaus vienas. Visgi per atstumą jį palaikys artimiausi žmonės, „Hockey Punks“ komandos nariai, ir visi ledo rituliui bei greitajam čiuožimui neabejingi sporto gerbėjai Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją