Varžybose nugalėjo Ievos Vasiliauskaitės ir Jekaterinos Kovalskajos duetas, o trečiąją vietą užėmė seserys Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės.

Geriau susiklostyti finalinė diena lietuvėms ir negalėjo, nes tarpusavyje jos jėgas turėjo išmėginti jau pusfinalyje.

Po labai gražios ir atkaklios, 52 min. trukusios kovos I. Vasiliauskaitė ir J. Kovalskaja 2:1 (18:21, 22:20, 18:16) nugalėjo Grudzinskaičių duetą ir žengė į finalą.

Finalinėse kovose Lietuvos paplūdimio tinklininkėms teko demonstruoti charakterį, bet abi mūsų šalies poros sugebėjo iškovoti dramatiškas pergales.

Kovoje dėl aukso medalių I. Vasiliauskaitė ir J. Kovalskaja 2-1 (21:23, 21:18, 15:13) palaužė amerikietes Iyą Lindahl ir Xolani Hodel.

Finalas truko daugiau nei 1 val. Amerikietės per vargus laimėjo pirmąjį setą ir pirmavo antrojo pradžioje. Visgi sėkmingą atkarpą sužaidusios lietuvės sugebėjo išsiveržti į priekį ir užtikrintai laimėti antrąjį setą. Trečiajame sete vyko labai lygi ir atkakli kova, kol jo pabaigoje J. Kovalskaja ir I. Vasiliauskaitė pelnė tris taškus iš eilės ir šventė puikią pergalę.

Tai yra pirmasis šios poros laimėtas „Beach Pro Tour“ turnyras. Už tai joms atiteko 400 pasaulio reitingo taškų.

Beveik taip pat ilgai – 58 minutes – vyko ir rungtynės dėl trečiosios vietos, kuriose Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės 2-1 (21:13, 30:32, 15:12) palaužė Kipro atstoves Darią Gusanovą ir Eriką Nystrom.

Lietuvos sportininkės puikiai pradėjo mačą ir pirmajame sete nepaliko vilčių varžovėms, bet antrajame jau vyko tikras nervų karas. Po 62 taškų dramos setą laimėjo kiprietės. Trečiajame sete seserims iš Lietuvos nebuvo lengva, bet antroje jo pusėje mūsiškės turėjo iniciatyvą savo rankose ir pergalingai užbaigė pasirodymą turnyre.

Už trečiąją vietą Grudzinskaitėms atiteko 320 pasaulio reitingo taškų.
Tuo tarpu Seule (Pietų Korėja) vykstančiame analogiškos serijos turnyre Ieva Dumbauskaitė ir Skalvė Križanauskaitė užėmė penktąją vietą. Mūsiškės ketvirtfinalyje po atkaklios kovos 0-2 (20:22, 20:22) pralaimėjo australėms Elizabeth Alchin ir Kaylai Mears.

Lietuvos sportininkėms atiteko 240 pasaulio reitingo taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją