E. Valčiukas, besivaržantis F41 klasėje, jau pirmuoju bandymu užfiksavo bronzos apdovanojimą garantavusį rezultatą – rutulį nustūmė 8 m 73 cm.

Europos čempionu tapo Lenkijos sportininkas Bartoszas Tyszkowskis, pasiekęs pasaulio rekordą – 14 m 4 cm. Sidabras atiteko varžybų šeimininkui vokiečiui Niko Kappelui – 12 m 60 cm.

„Pirmą kartą dalyvavau suaugusiųjų varžybose. Vaizdas labai puikus, jaunimo čempionatuose to nebūna. Esu patenkintas ir tiek“, – po bronzinio pasirodymo nedaugžodžiavo E. Valčiukas.

„Džiaugiuosi Egidijaus debiutu Europos čempionate. Jam tai buvo pirmas blynas ir jis neprisvilo. Galbūt rezultato norėjosi geresnio, bet ir šito rezultato užteko bronzai. Tai – pirmas medalis tokio aukšto lygio varžybose, pirmas Egidijaus pasirodymas. Tikimės, kad ateityje bus tik dar geriau ir geriau“, – auklėtinio pasiekimu džiaugėsi treneris Deimantas Jusys.

T45/45 kategorijos 1500 m bėgime Lukas Guščius (4.58,37) finišavo paskutinis – ketvirtas. T11 klasės vyrų šuolių į tolį varžybose Modestas Grauslys (5 m 55 cm) užėmė šeštąją poziciją.

Martynas Janulčikas T13 klasės šuolių į tolį rungtyje liko 11-as (5 m 54 cm).

Prieš šias pirmenybes E. Valčiuko treneris Deimantas Jusys vylėsi gero rezultato.

„Negalime drąsiai sakyti, kad tikimės medalio iš Egidijaus, bet, žiūrint į reitingą, ieties metime jis yra ketvirtas, o tai nėra toli nuo medalio. Be to, ir varžovams turi sektis, kad pakiltų iki pirmos – trečios vietų“, – dar prieš čempionatą kalbėjo lengvosios atletikos specialistas.

E. Valčiukui – tai debiutas suaugusiųjų lengvosios atletikos varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)