Pirmoji iš lietuvių startavusi Edita Mazurevičiūtė trečiadienį 3 km asmeninių persekiojimo lenktynių atrankoje sugaišo 3 minutes 46,051 sekundės ir, aplenkusi dvi varžoves, užėmė vienuoliktą vietą.

Pagrindiniame finale dėl čempionės titulo kovos greičiausiai atrankoje važiavusios čempionės titulą ginanti australė Rebecca Wiasak (3:31,287) ir lenkė Malgorzata Wojtyra (3:34,519), o bronzos medalių likimas spręsis dvikovoje tarp kanadietės Annie Foreman-MacKey (3:35,694) ir amerikietės Ruth Winder (3:37,016).

Šioje rungtyje Lietuvos dviratininkės planetos pirmenybėse yra iškovojusios keturis bronzos medalius – trissyk trečia buvo Vilija Sereikaitė (2009-2011 m.) ir kartą – Rasa Mažeikytė (1999 m.).

Kelialapį į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes jau užsitikrinusi Simona Krupeckaitė pasaulio čempionate registruota olimpinėse sprinto ir keirino rungtyse, o planetos pirmenybių neolimpinėse rungtyse startuos Miglė Marozaitė (500 m pavienio starto lenktynės) bei Aušrinė Trebaitė (grupinės lenktynės).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją