26-erių metų lietuvis šeštadienį Jungtinėse Amerikos Valstijose vykusiame kovų vakare techniniu nokautu nugalėjo gana pajėgų varžovą – 30-metį amerikietį Benjaminą Whitakerį.

Ringo arbitras Lou Moretas dvikovą sustabdė nuo penktojo raundo pradžios praėjus 47 sekundėms. Lietuvis amerikietį į nokdauną pasiuntė jau antrajame raunde, o penktajame raunde B. Whitakeris nokdaune atsidūrė dar du kartus.

B. Whitakeriui tai buvo pirmas pralaimėjimas po 7 pergalių iš eilės. Tuo metu E. Kavaliauskas jau šeštą kovą iš eilės laimėjo nokautu. Tik pačią pirmą savo kovą profesionalų ringe lietuvis laimėjo teisėjų sprendimu.

„Buvau rimtai nusiteikęs kovai, varžovas buvo nenugalėtas ir žinojau, kad lauks rimtas mūšis. Po pirmo raundo pastebėjau, kad oponentas šiek tiek išsigando, o antrame pasiunčiau į nokdauną. Po to jis greitai atsigavo ir pradėjo daugiau judėti ant kojų, teko ji vytis. Su kiekvienu raundu jaučiau, jog Benjaminas netenka jėgų ir jo judesiai tampa vis lėtesni. Penktame raunde vėl pasiunčiau jį į nokdauną, po kurio jau nebeleidau atsikvėpti ir užbaigiau kovą atakuodamas“, – po pergalės kalbėjo E. Kavaliauskas.