Nugalėjo 2020 m. pasaulio omniumo čempionė ir Tokijo olimpinių žaidynių vicečempionė japonė Yumi Kajihara. Antrą vietą užėmė norvegė Anita Stenberg, o trečią – meksikietė Yareli Acevedo. Rungtyje likus keturioms dviratininkėms, Olivija didžiąją sprinto rato dalį važiavo pirma, bet paskutiniame viraže varžovės ėmė greitėti ir paskutiniuose metruose aplenkė Lietuvos dviratininkę, kuri pirmajame Tautų taurės etape Australijoje buvo septinta.

Trenerio Dmitrijaus Leopoldo auklėtinė tapo Tautų taurės varžybų eliminavimo rungties lydere. Ji bendrojoje įskaitoje turi 1080 taškų. Antrą vietą užima A. Stenberg, surinkusi 976 taškus. Trečioje vietoje su 800 taškų – Y. Kajihara.

O. Baleišytė Tautų ir pasaulio taurės varžybose yra iškovojusi 3 medalius (1 sidabro ir 2 bronzos). Beje, vieną iš medalių lietuvė iškovojo 2021 m. eliminavimo rungtyje.

O. Baleišytė sekmadienį dalyvaus omniume (daugiakovėje), kuriame bus kovojama ir dėl olimpinės atrankos reitingo taškų.

Šeštadienį 4.00 val. (Lietuvos laiku) moterų sprinto kvalifikacijoje (40 dalyvių) pasirodys Miglė Lendel. Toliau kovą tęs 28 dviratininkės.

Vyrų keirino rungtis (45 dalyviai), kurioje startuos Vasilijus Lendel, prasidės 4.54 val. Lietuvos dviratininko varžovai pirmajame etape – Kinijos, Kolumbijos, Taivano ir Malaizijos sportininkai. Į ketvirtfinalį iškart pateks tik važiavimo nugalėtojas, o kiti dalyvaus paguodos važiavimuose.