Po kvalifikacijos į pagrindines varžybas patekusios Lietuvos paplūdimio tinklininkės C grupės pusfinalyje 2-0 (21:17, 21:15) įveikė trečias pagal skirstymą australes Alishą Stevens ir Caitlin Bettenay bei užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose.

Grupės finale mūsiškės 0-2 (11:21, 17:21) turėjo pripažinti lenkių Katarzynos Kociolek ir Martos Lodej pranašumą, todėl atkrintamąsias varžybas šeštadienį pradės nuo pirmojo rato.

Šveicarijoje vykstančio taip pat „Futures“ serijos moterų turnyro D grupės pusfinalyje lietuvės Erika Kliokmanaitė ir Ieva Vasiliauskaitė 2-1 (19:21, 21:16, 16:14) įveikė latves Martą Ozoliną ir Luizę Skrastiną.

Grupės finale E. Kliokmanaitė ir I. Vasiliauskaitė 0-2 (18:21, 14:21) pralaimėjo ukrainietėms Dianai Luninai ir Tetianai Lazarenko, kurios pelnė tiesioginį bilietą į ketvirtfinalį. Lietuvės atkrintamąsias varžybas pradės nuo pirmojo rato.

Kita Lietuvos pora – Ieva Dumbauskaitė ir Skalvė Križanauskaitė – B grupės pusfinalyje 0-2 (14:21, 19:21) nusileido šveicarėms Leonai Kernen ir Annique Niederhauser.

Dėl trečiosios vietos grupėje bei paskutinio kelialapio į atkrintamąsias varžybas lietuvės šeštadienį ryte žais su olandėmis Esther Cramer ir Laura Overwater.

Abiejų turnyrų prizų fondą sudaro po 10 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją