Olimpinėje distancijoje greičiausias buvo patyręs Marijus Butrimavičius („Trakų triatlono būrelis“). Jis 1,5 km Vijūnėlės tvenkinyje nuplaukė, 40 km numynė dviračiu ir 10 km nubėgo per 2 val. 1 min. 24 sek.

M. Butrimavičiui tai buvo jau ketvirtasis laimėtas šio sezono LTT etapas ir jis užtikrintai tapo sezono nugalėtoju. Jis prisipažino, kad sezonas Lietuvoje buvo gana įtemptas. Tiesa, paskutiniuose LTT etapuose jau nebuvo kai kurių pajėgių Lietuvos triatlonininkų, todėl konkurencija tapo mažesnė. Dabar visos jo mintys – į kitos savaitės varžybas Prancūzijoje, kur ir yra jo pagrindinis sezono tikslas.

„Sezonas Lietuvoje užbaigtas džiaugsminga gaida. Po savaitės vyks pasaulio „IronMan“ čempionatas Nicoje. Ten bus atiduotos jėgos ir jam vyksta visas pasiruošimas. Šis renginys yra išskirtinis, nes ne kiekvienas gali pakliūti. Manau, kad bus didelė šventė. Norisi tikėtis geriausio. Lauksime didelio palaikymo“, - sakė M. Butrimavičius.

Antrąją vietą Druskininkuose užėmė Mantas Jablonskis (2:05.04), trečiąją – Povilas Pečiukonis (2:06.14,1).

Bendroje įskaitoje M. Butrimavičius surinko 4025 taškus. Antrąją vietą užėmė P. Pečiukonis (3790 tšk.), trečiąją – M. Jablonskis (3774 tšk.).

Tarp moterų greičiausia buvo Sigita Šidlauskienė („TRItonas“). Jos laikas – 2 val. 30 min.

Ji tapo LTT čempione M40 amžiaus grupėje bei triumfavo absoliučioje LTT įskaitoje.

„Plaukimas prasidėjo gana prastai. Po pirmo rato mačiau, kad plaukiu lėčiau nei įprastai. Tranzite pamačiau, kad neturiu „čipo“, teko laukti, kol jį atneš teisėjas. Vėliau dviračio rungtis sekėsi labai gerai, taip greit dar nebuvau minusi. Po pirmo bėgimo rato sužinojau, kad pirmauju, bet tai nėra mano rungtis. Visgi man pavyko šįkart išsaugoti pirmą vietą“, - džiaugėsi S. Šidlauskienė.

Antrąją vietą Druskininkuose užėmė Viktorija Kalvelytė, trečiąją – Rūta Cimarmanaitė.

Perpus trumpesnėje sprinto distancijoje šeštadienį nugalėjo Erikas Aukštikalnis ir Vilgustė Gustaitytė. Trečias finišavo triatlonininkas Ernestas Česonis.

Bendroje LTT sprinto rungties įskaitoje triumfavo tas pats E. Aukštikalnis bei Orinta Mauraitė.

Sportininkai taip pat varžėsi „Tri-Fun“, vaikų triatlono rungtyse, o patys mažiausi išbandė jėgas nuotaikingoje „Splash & Run” rungtyje.
„Tri-Fun“ rungties viso sezono nugalėtojais tapo Deividas Kazlauskas ir Emilija Vasiljevaitė.

Klubų įskaitoje pirmąją vietą užėmė „TRItonas“ (7247 tšk.), antrąją – „Highpeaks Lietuva“ (5064 tšk.), trečiąją – BTT (4377 tšk.).

Lietuvos triatlono taurę šiemet sudarė penki etapai – Kaišiadoryse, Trakuose, Jonavoje, Veisiejuose ir Druskininkuose.