„Druskininkai yra puiki vieta tokiems renginiams“, - teigia renginio direktorius Evaldas Martinka. – Tai nuostabus kurortas, čia atvykę žmonės gali ne tik sportuoti, tačiau ir pasisemti energijos, sustiprinti sveikatą. Gražus miestas ir jo apylinkės. Druskininkuose visus metus galima sportuoti, maudytis ir slidinėti. Norime sportininkus jau nuo dabar paraginti pradėti ruoštis šiam „Druskininkų Puma pusmaratoniui“.

Varžybų trasa, kaip ir Druskininkų miestas, yra viena žaliausių ir vaizdingiausių Lietuvoje. Ji drieksis vienu gražiausiu ir švariausiu mišku palei Nemuną ir įspūdingus ežerus, taip pat užsuks į miestą. Visos trasos danga – asfaltas.

Renginio tikslas yra populiarinti bėgimą ir lengvąją atletiką Lietuvoje, skatinti bėgimą, kaip sveiką gyvensenos būdą bei skatinti užsieniečių domėjimąsi Lietuva bei Druskininkais.

Be klasikinės pusės maratono distancijos (21,097 km), „Druskininkų Puma pusmaratonio“ dalyviai galės varžytis 11 km (smscredit.lt taurė), 5 km ir 1,7 km distancijose. Tie, kuriems patinka komandinės rungtys, kviečiami registruotis į pusmaratonio estafetę, kurioje du dalyviai turės įveikti 11 km + 10 km.

„Laukia daug rungčių. Sportininkai tiek pagal savo ištvermę, tiek pagal norus galės varžytis įvairiose rungtynėse. Sau tinkamą Druskininkuose suras tikrai kiekvienas. Vieni galės varžyti trumpesnėse distancijose, kiti – ilgesnėse“, - kalbėjo E. Martinka.

Į Druskininkus kviečiami ir šiaurietiškojo ėjimo entuziastai. Ėjikai, mojuodami lazdomis, galės draugiškai įveikti 5 km ir 11 km distancijas.

Vos prieš savaitę pradėta registracija į „Druskininkų Puma pusmaratonį“ jau sulaukė daugybės norinčiųjų.Tikimasi, kad renginyje dalyvaus ne tik Lietuvos atstovai, bet ir svečiai iš užsienio.
„Jau dabar, praėjus vos savaitei, turime užregistravę jau daugiau nei 100 dalyvių. Priimsime visus norinčius, nebus jokių apribojimų. 300 dalyvių, užsiregistravę į pusės maratono rungtį, gaus marškinėlius“, - žadėjo renginio organizatorius E. Martinka.

Kaip ir kasmet, visi dalyviai, sėkmingai kirtę finišo liniją, bus apdovanoti specialiais atminimo medaliais. Varžybų nugalėtojams ir prizininkams bus įteiktos specialios taurės ir rėmėjų įsteigti prizai. Renginyje bus apdovanoti ne tik geriausiai pasirodę sportininkai, tačiau ir originaliausiai atrodantys dalyviai, sportiškiausios šeimos ir t.t.

Po finišo visi pusės maratono bėgimo dalyviai galės nemokamai pasidaryti masažą.

Norintys dalyvauti bėgime turi būtinai iš anksto užsiregistruoti. Registracijos formą galima rasti interneto svetainėje druskininku-pusmaratonis.lt. Suspėję užsiregistruoti iki sausio 31 dienos, mokės starto mokestį, kuris vėliau didės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją