Išvyka į Latviją buvo itin sėkminga „Dragūno“ rankininkams. Trečio turo rungtynėse „Dragūnas“ 40:24 (21:12) sutriuškino Rygos ASK komandą. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Tomas Drakšas, pelnęs 7 įvarčius.

6 įvarčius prie pergalės pridėjo Mykolas Lapiniauskas, po 5 – Gytis Šmantauskas ir ukrainiečiai Danilas Plakhotinas bei Ihoris Odinokovas.

Antrose rungtynėse „Dragūno“ rankininkai užtikrintai 37:29 (20:8) nugalėjo „Ogre“ komandą. Nugalėtojams ukrainietis Vladislavas Koržukas ir G. Šmantauskas pelnė po 6 įvarčius, po 5-is įmetė M. Lapiniauskas ir D. Plakhotinas.

„Iškovotos pergalės labai svarbios tiek turnyrine, tiek ir psichologine prasme. Pradėjus turnyrą dviem pralaimėjimais, nėra smagu būti turnyrinės lentelės apačioje. Dabar atsispyrėme nuo dugno ir tai priduos pasitikėjimo savo jėgomis.

Komandos žaidimu esu patenkintas ir netgi šiek tiek nustebintas, kad taip lengvai nugalėjome abi Latvijos komandas. Bet dar yra daug ką tobulinti, ypač individualius žaidėjų įgūdžius“, – teigė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Trečio turo rungtynėse pergalių sąskaitą atidarė „Granito“ rankininkai. Kauniečiai po atkaklios kovos 34:33 (17:17) įveikė „Ogre“ komandą. Nugalėtojams po 8 įvarčius pelnė Modestas Štarolis, Lukas Feoktisovas ir Manvydas Lazauskas.

"Ogre“ - "Granitas" rungtynių akimirka

Kitame susitikime „Granitas“ rezultatu 29:34 (14:16) pralaimėjo ASK ekipai. Kauniečių komandoje rezultatyviausiai žaidė tas pats trejetas. M. Lazauskas pelnė 7 įvarčius, L. Feoktisovas – 6, M. Štarolis – 5.

„Visą sezoną mūsų komandą persekioja traumos ir ligos. Dėl jų ir šį savaitgalį turėjome toli gražu ne pačią stipriausią sudėtį. Pirmose rungtynėse galėjome laimėti daug lengviau, bet yra dalykų, kurie mums kišą koją. Antrose rungtynėse tokiam varžovų žaidimui ir ruošėmės. Bet viena yra ruoštis, kita – tai išpildyti aikštelėje.

Kai išeini vienas prieš vartininką ir laisvas neįmeti nuo 6 metrų linijos, tai čia jau jokios taktikos nepadės“, – sakė „Granito“ treneris Vaidotas Grosas.

Po 4 rungtynių 2 taškus turintis „Granitas“ A grupėje kartu su ASK ekipa dalijasi 4-5 vietas. 4 taškus iškovojęs „Dragūnas“ pakilo į 3 vietą. Į atkrintamąsias varžybas pateks keturios geriausios grupės komandos.

B grupėje tvirtą žingsnį atkrintamųjų link žengė Lietuvos čempionai Vilniaus „Šviesos“ rankininkai. Sostinės derbyje „Šviesa“ namuose 34:26 (17:13) nugalėjo „Amber“ septynetą. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 9 įvarčius surinkęs Karolis Bliuvas, po 5 įvarčius įmetė Skirmantas Plėta ir Valdas Drabavičius.

"Šviesa“ - "Amber" rungtynių akimirka

„Amber“ komandoje rezultatyviausi buvo legionieriai. Baltarusis Antonas Tsitko pelnė 9 įvarčius, ukrainietis Serhijus Sedčenko įmetė 5 įvarčius.

„Pergalė yra dvigubai svarbi, nes iškovoti taškai skaičiuojami ir Baltijos lygos, ir Lietuvos čempionato įskaitoje. Buvo atkakli kova ir nei akimirkai negalėjome atsipalaiduoti. Jeigu tik atsipalaiduodavome, iškart gaudavome įvartį atgal.

Gerai, kad turėjome ilgesnį žaidėjų suolelį negu varžovai, dėl to išlaikėme aukštesnį tempą visų rungtynių metu“, – sakė rezultatyviausiai „Šviesos“ gretose žaidęs K. Bliuvas.

Per 5 rungtynes 7 taškus iškovojusi „Šviesa“ grupėje kartu su estų „Tapa“ komanda dalijasi 2-3 vietas. 2 taškus turintis „Amber“ kartu su latvių „Dobele“ dalijasi 4-5 vietas.