„Po pavasario turnyro pakeitėme varžybų vietą ir turnyrą surengėme antroje pagal dydį arenoje Lietuvoje – „Avia Solutions Group Arena“.

Sureguliavome žiūrovų, dalyvių ir savanorių patekimą į areną, surinkome didžiausią savanorių ir teisėjų skaičių. Suradome draugų ir rėmėjų, kurie šį turnyrą padėjo padaryti ne tik masiškiausiu, bet ir vienu kokybiškiausių, kokį tik įmanoma padaryti priimant tokį didelį dalyvių skaičių, – sakė „Ippon“ vadovas Jevgenijus Jurutas. – Šį kartą į turnyrą atvyko net 9 užsienio šalių atstovai, sulaukėme apie 400 kovotojų iš kitų šalių.

Taip pat džiaugiamės, kad, nepaisant karo Ukrainoje, į turnyrą sugebėjo atvykti trys stiprios komandos iš šios šalies. Turnyre taip pat planavo dalyvauti Didžiosios Britanijos ir Kazachstano klubai, tačiau dėl logistikos sunkumų jie atšaukė savo paraiškas.

Taip pat paskutinę akimirką savo dalyvavimą atšaukė penki Lietuvos klubai, todėl tikslo surinkti net 2000 pasiekti nepavyko. Vis dėlto vis tiek pagerinome savo pačių dalyvių skaičiaus rekordą.“

Dėl apdovanojimų ant tatamių kovojo į 12 amžiaus grupių sportininkai – nuo 7 iki 60 metų. Komandų įskaitoje pirmą vietą užėmė svečiai iš Žemaitijos – klubas „Shodan“ (37 aukso medaliai). Antri liko turnyro šeimininkai „Ippon“ (19), treti – ukrainiečiai iš LRKKF (14). Į geriausiųjų penketuką taip pat pateko Vilniaus „Shin“ (12) ir latvių „LKKL/Karate Skola“ (11). Bent po vieną aukso medalį pelnė 38 klubų sportininkai.

„Nemaža dalis sportininkų neturi finansinių galimybių išvykti į varžybas užsienyje, todėl mūsų turnyras buvo puiki galimybė visiems išbandyti savo jėgas su kitų šalių kovotojais, įgyti tarptautinių kovų patirties neišvykstant iš Lietuvos.

Kitą kartą dar daugiau dėmesio skirsime sportininkų iš užsienio pritraukimui, – pasakojo didžiausio turnyro rengėjas. – Po varžybų išgirdome daug puikių atsiliepimų, užsieniečiai iki paskutinės akimirkos negalėjo patikėti, kad įmanoma per vieną dieną surengti varžybas tokiam dalyvių skaičiui.

Būtent todėl ne visi atsivežė pilnas komandas, norėjo iš pradžių tiesiog pamatyti ir pabandyti. Dabar visi pamatė, kaip čia rengiamos varžybos, padėkojo ir pažadėjo kitais metais atsivežti dar didesnį dalyvių kiekį. Įdomu, kad iš karto po varžybų sulaukėme nemažai žinučių su išankstiniais prašymais dalyvauti artimiausiame mūsų turnyre.“

Turnyro dalyvius sveikino Vilniaus miesto vicemerė Donalda Meiželytė, praeityje garsus krepšininkas aktyviai veikiančio labdaros fondo įkūrėjas ir vadovas Rimantas Kaukėnas, Lietuvos kiokušin karatė federacijos prezidentas Romas Vitkauskas, Danijos karatė federacijos prezidentas Janas Bulowas, Lenkijos karatė federacijos prezidiumo narys Mariuszas Mazuras.

„Labai džiaugiuosi, kad mumis pasitiki tiek daug klubų vadovų, o jų mokiniai kiekvieną kartą vis aktyviau ir gausiau dalyvauja turnyre. Taip pat noriu padėkoti visiems treneriams, teisėjams ir savanoriams, kurie prisidėjo prie šios gražios didelės karatė šventės“, – užbaigė J. Jurutas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją