Lengvaatletis Jonas Spudis „Maracana“ stadione F44 kategorijos varžybose mėtė ietį. Mūsiškis konkuravo su 14 varžovų.

Po pirmojo – sėkmingiausio – bandymo, ietį numetęs 50,79 metro, šiaulietis buvo šeštoje vietoje iš 15 dalyvių. Antru bandymu ietį numetė 49,52 metro ir nukrito į 8-ą vietą. Po trečiojo bandymo (50,22 m) iš aštuntuko lietuvį išstūmė Kanados ir Brazilijos lengvaatlečiai.

„Pykstu ant savęs, kad nesugebėjau, o galėjau. Buvo didžiulis noras kovoti, gerai sudalyvauti, veržiausi mesti, jutau, kad galiu. Bet kaip tik su ta fizine būkle ir nesusivaldžiau. Su kojom kažką primaliau. Aplinka manęs visai neveikė, nemačiau nei vieno žiūrovo. Labai gerai apšilau, net nejaučiau, kad nugarą skauda. Jaudulio nebuvo, kaip tik labai gerai jaučiausi. Bet ir nesusitvarkiau su tuo per dideliu jausmu, kad galiu gerai mesti“, – iškart po varžybų sakė J. Spudis.

„Dabar labiausiai norisi namo“, – kalbėjo J. Spudis. Rugsėjo 10-ąją J. Spudis planuoja ilsėtis, o sekmadienį eis palaikyti lengvaatletės Ramunės Adomaitienės šuolio į tolį varžybose ir irkluotojo Augusto Navicko pasirodymo.

„Sportuoti dar nemesiu. Aišku, truputį nusivyliau savimi, bet pamatysite dar geresnių rezultatų. Yra kaip yra – pasaulio čempionas irgi nepapuolė į finalą, išėjo kartu su manimi“, – į ateitį žiūrėjo J. Spudis.

Jo neįgalumo klasėje F44 dalyvauja ieties metikai su viena pažeista koja.

Rio de Žaneiro parolimpinės žaidynės tęsis rugsėjo 7-18 dienomis. Lietuvai jose atstovauja 13 sportininkų.

Jau pirmą parolimpiados dieną sidabro medalį disko metimo F37 kategorijos varžybose iškovojo Mindaugas Bilius. Jis geriausiu bandymu įrankį nuskraidino 53,60 metro, pasiekė asmeninį rekordą ir tapo žaidynių vicečempionu.

Po antros Rio parolimpinių žaidynių dienos Lietuva su vienu sidabru – 41-oje medalių lentelės vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)