Šeštadienį pusfinalyje „Magdeburg“ po pratęsimo ir baudinių serijos 40:39 palaužė dvejus metus paeiliui užimtą sostą praradusią „Barcelona“.

Etatiniai Ispanijos čempionai lemiamu metu nerealizavo keturių baudinių, o paskutinioji galvą nuleido komandos žvaigždė iš Prancūzijos Ludovicas Fabregasas.

Jo metimą nuo 7 m žymos aukštai pakelta koja atrėmė rungtynių didvyriu tapęs Vokietijos vicečempionų vartininkas iš Danijos Mike‘as Jensenas. Priešingoje aikštės pusėje labiausiai pasižymėjo 12 įvarčių pelnęs olandas Kay Smitsas.

25 katalonų pergalių Čempionų lygoje seriją nutraukęs „Magdeburg“ finale stojo prieš 2016-ųjų stipriausią turnyro komandą Kelcų „Vive“.

Antrus metus iš eilės finalą pasiekęs stipriausias Lenkijos klubas pusfinalyje taip pat minimaliu skirtumu 25:24 sustabdė ambicingąjį „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija).

Atrodė, kad „Magdeburg“ į paskutinę sezono dvikovą sekmadienį žengs su nuostoliais – išvakarėse pusfinalio dėl peties traumos nebaigė Gisli Thorgeiras Kristjanssonas.

23-ejų islandas prieš rungtynes nedalyvavo apšilime, bet jau akistatai įsibėgėjus netikėtai buvo mestas į aikštę. Kairiojo pusiau krašto žaidėjas pelnė ne tik 6 įvarčius, bet ir naudingiausio finalo ketverto rankininko prizą.

Būtent jo tikslūs metimai vedė „Magdeburg“ į priekį antrame iš eilės pratęsime, kurį komandai teko žaisti Kelne. Galiausiai vokiečiai triumfavo 30:29.

Finalą 13 minučių buvo pertraukusi pauzė, kuomet žiniasklaidos tribūnoje sąmonę prarado „Echo Dnia“ žurnalistas Pawelas Kotwica.

Gaivinti susmukusį 51-erių lenką padėjo komandų medikai, netrukus jis buvo išvežtas į ligoninę, kur galiausiai konstatuota žiniasklaidos atstovo mirtis.

Vėliau „Magdeburg“ treneris Bennetas Wiegertas atskleidė siūlęs kolegai iš „Vive“ Talantui Dujšebajevui nutraukti rungtynes. Tuo metu Kelcų rankininkai pirmavo, tad trofėjus būtų atitekęs jiems.

„Yra svarbesnių dalykų nei sportas. Buvau pasirengęs pripažinti pralaimėjimą. Tai, kas čia įvyko, parodo, kaip arti vienas kito yra džiaugsmas ir liūdesys. Užjaučiu mirusiojo artimuosius visa širdimi“, – sakė 41-erių specialistas, vadovaujantis savo gimtojo miesto komandai.


„Magdeburg“ Čempionų lygą užkariavo ketvirtą sykį istorijoje ir pirmą nuo 2002-ųjų.

Rungtynes dėl trečios vietos laimėjo „Barcelona“, 37:31 nurungusi PSG.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją