Net ir praėjus 7 metams po dopingo skandalo buvęs legendinis dviratininkas L. Armstrongas neatsižada savo „nešvarių darbelių“.

„Nieko nekeisčiau ir žvelgdama iš dabarties pozicijos, – interviu NBCSN sakė dviratininkas. – Darėme tai, ką privalėjome daryti, kad laimėtume. Net jei tai nebuvo legalu, nieko nedaryčiau kitaip. Net jei ir būčiau žinoję, kad prarasiu daug pinigų ir iš didvyrio virsiu nuliu“.

2012 metais L. Armstrongas buvo diskvalifikuotas JAV Antidopingo agentūros ir Tarptautinės dviračių federacijos. Dėl to 47 metų dviratininkas neteko visų prestižiškiausių lenktynių „Tour de France“ trofėjų.

Kad vartojo dopingą amerikietis prisipažino 2013 metais Oprah Winfrey televizijos pokalbių laidoje, nors prieš tai visus kaltinimus neigė.

Prieš skandalą L. Armstrongas JAV buvo laikomas tikru didvyriu – 1998 metais sėkmingai įveikė sėklidžių vėžį ir vėl triumfavo „Tour de France“ lenktynėse.

Vartoti neleistinas medžiagas jis siūlė ir kitiems komandos nariams. „Dabar elgčiausi taip pat. Jei būčiau vartojęs dopingą ir nieko nesakęs, nieko nebūtų nutikę.

Tačiau aš prašiau, kad jie pasektų manimi. Galbūt tai buvo klaida, vedusi prie kitų didelių klaidų ir galiausi milžiniško lūžio sporto istorijoje. Tačiau daug iš to išmokau“, – kalbėjo L. Armstrongas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)