A. Žakaičiui koją pakišo mėginys, paimtas praėjusį sausį Anykščiuose vykusiame Lietuvos čempionate, kur raseiniškis buvo stipriausias svorio kategorijoje iki 74 kg.

Bet jo organizme aptikus meldonio, rezultatas buvo anuliuotas, imtyninkui skirta trejų metų diskvalifikacija.

Pasak LIF prezidento Giedriaus Dambrausko, A. Žakaitis – jau veteranas, sportuoja daugiau mėgėjiškai, varžybose dalyvauja nereguliariai ir į nacionalines rinktines nepretenduoja.

Laisvosiose imtynėse konkurencija Lietuvoje – mažesnė nei graikų-romėnų, kuriose lietuviai ne kartą yra tapę pasaulio ar Europos pirmenybių, olimpinių žaidynių laureatais.

Tad ir tapti šalies čempionu – ne toks sudėtingas uždavinys.

„Didelis šokas, labai nemaloni situacija, liečianti net ne vidurinį, o dar žemesnį mūsų sporto lygmenį, kurį sudaro žmonės, tiesiog propaguojantys aktyvų gyvenimo būdą. Ar treneriai įkalbėjo, ar pats sugalvojo – paėmė ir sugrįžo, pabandė Lietuvos čempionate. 

Kaip žmogų aš jį (A. Žakaitį – Delfi) pažįstu seniai, tikrai yra imtynių entuziastas, visuomenininkas. Na, matyt čia per kvailą galvą, nesusimąstė... Turbūt pusė aktyviai sportuojančių vyrų vartoja tą meldonį – tik, aišku, nereikia tuomet į Lietuvos čempionatą eiti. Taisyklių reikia laikytis, ir labai atidžiai. Lyg ir seminarus rengėme, ir pačio čempionato metu buvo informacinis stendas... Bet išėjo, kaip išėjo, labai gaila“, – Delfi kalbėjo G. Dambrauskas.

LIF vadovas baiminasi, kad iš sporto diskvalifikuotas imtynininkas nesulauktų pasekmių kitoje srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)