„Jei jie mus olimpinėse žaidynėse nori matyti kaip pabėgėlių komandą, tai tuomet turime važiuoti į Paryžių su tankais“, – pareiškė Michailas Mamiašvilis viename interviu, kuris ir praėjus keturioms dienoms po paskelbimo rusų žiniasklaidoje vis dar kelia bangas.

Kitos galimybės nėra, pridūrė jis. Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) buvusio olimpinio čempiono pasisakymo kol kas nekomentavo.

M. Mamiašvilio grasinimas yra reakcija į Lenkijos sporto ir turizmo ministro Kamilo Bortniczuko pasiūlymą sudaryti pabėgėlių komandą, kuri galėtų dalyvauti 2024 m. olimpinėse žaidynėse. Ten tuomet esą galėtų varžytis disidentai iš Rusijos ir Baltarusijos.

Kiti Rusijos sporto funkcionieriai kalbėjo santūriau. Tokios pabėgėlių rinktinės sudarymas nėra oficialus Tarptautinio olimpinio komiteto pasiūlymas, todėl „nėra labai korektiška“ tai komentuoti, sakė Dūmos parlamentarė ir buvusi greitojo čiuožimo olimpinė čempionė Svetlana Žurova.

Dėl Rusijos karo Ukrainoje rusų sportininkams buvo uždrausta dalyvauti tarptautinėse varžybose. Tačiau IOC jau atvėrė kelia atletų iš Rusijos ir Baltarusijos dalyvavimui. Sprendimus turi priimti atitinkamos federacijos. Dėl teisės rusams startuoti Paryžiaus olimpiadoje IOC dar nenusprendė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją