Būtent 24-erių slovėnas iš „Team Emirates“ komandos ketvirtadienį laimėjo įspūdingą šeštąjį daugiadienių lenktynių etapą Pirėnuose, pademonstruodamas, jog kovoje dėl galutinės pergalės dar laukia ne vienas įvykių posūkis.

Išvakarėse J. Vingegaardas lenkė pagrindinį savo konkurentą daugiau nei minute, šįkart eilė atsakyti atėjo T. Pogačarui.

„Nevadinčiau to kerštu, bet buvo saldu – šioks toks palengvėjimas. Dabar jaučiuosi žymiai geriau“, – reagavo dešimtą etapą „Tour de France“ per visą karjerą laimėjęs dviratininkas.


„Jumbo-Visma“ komanda kruopščiai parengė sceną J. Vingegaardui, kontroliuodama lemiamą pabėgimą.

Lyderių ginklanešiai – o taip pat ir paskutiniai varžovai iš kitų komandų – paliko du favoritus tarpusavyje aiškintis santykius likus maždaug 4 km iki finišo.

Netrukus įkalnėje reaktyvinę pavarą įjungęs T. Pogačaras atakavo taip, kad reaguoti akimirką uždelsusiam J. Vingegaardui beliko gaudyti vėją laukuose. 26-erių danas finiše atsiliko 24 sek.

Tiesa, „Jumbo-Visma“ lyderis perėmė lyderio marškinėlius iš šeštą vietą šįkart užėmusio australo Jai Hindley.

Bet jo persvara prieš į antrą vietą bendroje įskaitoje pakilusį T. Pogačarą aptirpo perpus – iki 25 sek. Pusantros minutės lyderiui pralaimi ant trečio laiptelio smuktelėjęs J. Hindley.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją