Bendro starto rungtyje dalyvavo 30 aukščiausius rezultatus čempionate užfiksavusių biatlonininkų. Be V.Strolios teisę dalyvauti iš lietuvių iškovojo ir Maksimas Fominas, kuris sprinte buvo penktas. Penktadienį vykusioje supersprinto rungtyje mūsiškiai iškovojo atitinkamai 10 bei 41 pozicijas.

Bendro starto rungtį V.Strolia pradėjo po sykį suklydęs abiejuose šaudymuose gulint. Vis dėlto net ir sukęs du baudos ratus mūsiškis rikiavosi septintas, nuo lyderių trejeto atsilikdamas 22 sekundėmis. Po taiklaus trečiojo šaudymo lietuvis palypėjo į trečią poziciją, o lemiamą šaudyklą pasiekė drauge su ukrainiečiu Taru Lesiuku bei latviu Andrejumi Rastorgujevu. Kovodamas dėl aukso T.Lesiukas nesuklydo, tuo tarpu V.Strolia turėjo įveikti dar vieną baudos ratą, o A.Rastorgujevas – du.

Į paskutinį distancijos ratą pirmasis pajudėjo T.Lesiukas, 18,9 sek. lenkdamas Rumunijai atstovaujantį Dmitrijų Šamajevą, 24,6 sek. – vokietį Fabianą Kaskelį bei 27,3 sek. – V.Strolią. Pastarąjį mūsiškiui pavyko aplenkti kone iškart po šaudyklos: pirmas finišavo T.Lesiukas, 8,6 sek. pranokęs D.Šamajevą bei 16,7 sek. – geriausią Lietuvos biatlonininką.

M.Fominas suko keturis baudos ratus (šaudymas 0+2+0+2) bei finišavo 17-as.

„Eidamas į kiekvienas varžybas galvoju, kad galima laimėti medalį ir faktas, jog norisi padaryti maksimumą. Stengiuosi tą išpildyti, nors ne visą laiką gaunasi. Šiandien buvau labiau atsipalaidavęs, nes vakar gavosi neblogas rezultatas. Bet ir šiandien norėjosi kažką panašaus padaryti. Šaudykloje reikėjo stengtis, nes jau pasijautė nuovargis. Gaila, kad paskutiniame šaudyme išlindo viena klaidelė, bet yra kaip yra. Sakyčiau, viskas neblogai“, – komentavo V.Strolia.

Prieš čempionatą į startus Slovakijoje geriausias Lietuvos biatlonininkas žvelgė kaip į galimybę pasitikrinti pasiruošimo darbus, atliktus rengiantis ne tik vasarai, bet ir žiemos sezonui. Pasak V.Strolios, gera sportinė forma jautėsi ir treniruočių metu, tad pasiekti rezultatai jo nenustebino.

„Nesinori prisišnekėti, paskui gaunasi kitaip. Visame pasiruošimo etape jaučiausi visai neblogai, panaši savijauta, kokia yra dabar, tokia ir būdavo. Negaliu pasakyti, kad fizinė forma nustebino, panašiai būdavo per treniruotes. Gerai, kad dabar yra taip, bet tikiuosi, kad iki žiemos padirbėsime ir pavyks pridėti dar“, – vylėsi biatlonininkas.

Pasaulio vasaros čempionatas Lietuvai buvo ypač sėkmingas. Be V.Strolios iškovotų sidabro ir bronzos apdovanojimų, puikiai pasirodė ir pirmąsyk tarp suaugusiųjų vasaros čempionate besivaržęs M.Fominas. Sprinte jis užėmė 5 vietą bei buvo apdovanotas gėlių ceremonijoje.
Abu mūsiškiai bus apdovanoti ir solidžiomis piniginėmis premijomis: už pasiektus rezultatus Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) V.Stroliai skirs 22,625 tūkst. eurų, o M.Fominui – 6 tūkst. eurų.

„Čempionatas neblogas, išvažiuojame tikrai su gera emocija. Džiaugiuosi, kad ne tik aš gerai pasirodžiau, bet ir Maksas. Tas pats Jokūbas (Mačkinė – aut. past.) tikrai gali važiuoti geriau ir šaudyti geriau, tiesiog reikia sudėti visus taškus ant i. Tarpinis vasaros jėgų patikrinimas visai neblogai praėjo, dabar pailsėsime kelias dienas ir vėl toliau dirbsime. Nieko šios pergalės neduoda, tik pasitikėjimo, bet faktas, kad toliau ruošiamės žiemai“, – sakė V.Strolia.

Moterų bendro starto lenktynėse triumfavo čekė Marketa Davidova, 8,1 sek. pranokusi estę Tuuli Tomingas bei 12,1 sek. – vokietę Marion Wiesensarter. Vienintelė teisę dalyvauti rungtyje iškovojusi Lietuvos sportininkė Natalija Kočergina atsiliko 2 min. 53,9 sek. bei finišavo 21-a (2+0+1+2).

Rugsėjo 22-24 dienomis pajėgiausi šalies biatlonininkai vasaros sezoną baigs Lietuvos čempionate, kuris vyks Maduonoje (Latvija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją