Džedoje, Saudo Arabijoje, surengtoje kovoje dėl WBA (Super), IBF, WBO ir IBO sunkiasvorių pasaulio čempiono diržų pralaimėjimo skonio vis dar nežinantis ukrainietis (20-0, 13 nokautų) teisėjų sprendimu (115:113, 113:115, 116:112) antrą kartą įveikė britą (24-3, 22 nokautai) ir pagynė titulus, iškovotus beveik prieš metus Londone.

Naująjį trenerį Robertą Garcią pasisamdęs A. Joshua atrodė konkurencingiau nei pirmoje tarpusavio akistatoje, tačiau galiausiai pritrūko aštrumo ir tikslumo – tai atsispindėjo ir teisėjų taškuose.

Iškart po dvikovos nugalėtojo paskelbimo Anthony negalėjo susitaikyti su nesėkmę ir tiesiog įsiuto: pagriebė O. Usyko čempiono diržus ir išmetė juos iš ringo, o priartėjęs prie varžovo ėmė įžeidinėti jį. „Tu nesi stiprus, tai kaip galėjai mane įveikti? Atsakyk“, - karščiavosi A. Joshua.

Netrukus jis, nesulaukęs oficialios ceremonijos, susinervinęs išlėkė iš ringo ir tik kažkieko paprotintas grįžo į jį.

Kiek aprimęs A. Joshua visgi nukėlė savo kepurę prieš O. Usyką ir iš solidarumo netgi apsigaubė Ukrainos vėliava.

„Skiriu šią pergalę savo šaliai, šeimai, komandai ir kariuomenei, kuri šiuo metu gina mano šeimą. Labai, labai ačiū“, - tarė Oleksandras, ir pats buvęs karo fronte.


O. Usykas pridūrė, kad tikisi, jog karjeros, kaip ir paskelbęs, visgi vis dar nėra baigęs kitas britas Tysonas Fury, su kuriuo jis norėtų vyriškai išsiaiškinti savo santykius.

Primename, kad T. Fury profesionaliame ringe iš 33 kovų laimėjo 32, o vienas baigė lygiosiomis. Labiausiai jį išgarsino 2015 metų liepą laimėta dvikova su legendiniu Vladimiru Kličko, po kurios jis apsijuosė čempionų diržus pagal WBA, IBF, WBO, IBO versijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)