Pietavo dvi valandas

Pirmadienį B. Haake įsitaisęs „Prudential Center“ arenos tribūnoje stebėjo D. Zubraus pasirodymą „Devils“ namų rungtynėse su Kolorado „Avalanche“ ekipa.

Kitą dieną Lietuvos rinktinės treneris ir 35-erių „Devils“ senbuvis prie pietų stalo aptarė šalies ledo ritulio mėgėjams labiausiai rūpimą klausimą – ar D. Zubrus iščiuoš ant „Siemens arenoje“ balandį išlieto ledo?

„Dvi valandas kalbėjomės vien apie ledo ritulį. Dainius patvirtino, kad nori žaisti už savo šalį. Bet tai priklauso ne vien jo paties norų“, – DELFI teigė B. Haake.

Bet kokios lietuvių viltys bus palaidotos, jei pastaruoju metu banguotai žaidžianti „Devils“ komanda susiims ir prasibraus į Šiaurės Amerikos nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) atkrintamąsias varžybas.

Pasaulio čempionato I diviziono B grupės turnyras Vilniuje vyks balandžio 20-26 dienomis – tuomet anapus Atlanto kaip tik įsismarkaus kova dėl Stenlio taurės.

Tiesa, B. Haake akivaizdoje „Devils“ po pratęsimo 1:2 pralaimėjo varžovams iš Kolorado ir Rytų konferencijoje nusmuko jau į 13-ą vietą.

Kita vertus, iki paskutinį bilietą į atkrintamąsias garantuojančios aštuntos pozicijos „velniams“ ir dabar tetrūksta 3 taškų. Artėjant balandžio 13 d. finišuojančio reguliaraus sezono pabaigai Rytų konferencijos turnyro lentelės viduryje turėtų užvirti karštas mūšis, kadangi į geriausių aštuonetą kartu su Naujojo Džersio klubu spraudžiasi dar bent keturios ekipos.

„Dabar net vienuolika komandų kovoja dėl penkių vietų atkrintamosiose varžybose. Todėl Dainiaus situacija gali paaiškėti tik po paskutinių reguliaraus sezono rungtynių“, – apsišarvuoti kantrybe patarė B. Haake.

Trukdyti prezidentą – nepalankus metas

Net jei 2012 metų NHL vicečempionai liktų už atkrintamųjų varžybų borto, D. Zubrus nebūtinai galės po devynerių metų pertraukos apsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Lou Lamoriello yra ne tik „Devils“ klubo prezidentas, bet ir vienintelio NHL lygoje žaidžiančio lietuvio agentas, todėl būtent jo žodis lems, ar traumų ne kartą kamuotam veteranui bus leista žaisti pasaulio čempionate.

B. Haake teigė ketinąs asmeniškai kreiptis į D. Zubraus klubo vadovą, tačiau palauksiąs tinkamesnės progos.

„L. Lamoriello yra labai užsiėmęs žmogus, nėra taip lengva prie jo prisikasti. Šiuo metu mūsų prašymas jam paprasčiausiai nerūpėtų – klubo prezidentui turbūt ir taip skauda galvą dėl to, kad niekas iš jo žaidėjų negautų traumos per Sočio olimpines žaidynes. Gali būti, kad ateityje man vėl teks skristi į Naująjį Džersį ir pamėginti asmeniškai įtikinti jį leisti Dainiui žaisti už rinktinę“, – svarstė vokietis, Lietuvos ledo ritulininkus treniruojantis antrus metus.

Draudimo suma – sunkiai įkandama

Dar viena kliūtis elektrėniškio kelyje į Lietuvos rinktinę – įspūdinga sąskaita už jo draudimą. Ilga puolėjo traumų istorija ir dar dvejus metus galiosianti 6,2 mln. JAV dolerių vertės sutartis su „Devils“ klubu sportininko draudimo kainą išpūs iki Lietuvos ledo ritulio rinktinei neregėros sumos.

„Dainiaus draudimas savaitei gali kainuoti maždaug 25 tūkst. JAV dolerių (beveik 65 tūkst. litų). Manau, tiek laisvų pinigų neturėsime“, – skaičiavo B. Haake.

Tačiau padėtis nėra be išeities – anot jo, merdinčios Lietuvos ledo ritulio federacijos funkcijas perėmusios Nacionalinės ledo ritulio lygos vykdantysis direktorius Remigijus Valickas jau ieško rėmėjo, galinčio padėti atvežti geriausią šalies žaidėją į Vilnių.

Gavo puolėją – prarado gynėją

Prieš susitikdamas su D. Zubrumi, Lietuvos rinktinės vairininkas viešėjo ir Viskonsino valstijoje, kur aplankė Grin Bėjaus šv. Norberto koledžo komandai atstovaujantį kitą puolėją iš Lietuvos Pijų Rulevičių.

Pastarasis taip pat pažadėjo grįžti į Lietuvą likus savaitei iki čempionato pradžios, nors balandį jo laukia egzaminų sesija.

Vis dėlto gerų žinių dėl puolėjų grandies praskaidrintą B. Haake nuotaiką šią savaitę aptemdė naujiena, atskriejusi iš Lietuvos. Ruošdamasis dalyvauti televizijos šokių ant ledo projekte, rimtą traumą patyrė ir žaisti pasaulio čempionate nebegalės gynėjas Petras Nausėda. Rikiuotėje nebus ir kito gynėjo Nerijaus Ališausko, todėl B. Haake neramu dėl Lietuvos rinktinės užnugario.

„Negalime sau leisti prarasti daugiau gynėjų. Jų beliko devyni, ir, jei vėl atsitiks kokia nelaimė, daugiau tikrai nebesurasime nė vieno“, – nuogąstavo specialistas.

Trečio pagal pajėgumą pasaulio pirmenybių diviziono varžybose Vilniuje su šeimininkais kausis Kroatijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos, Lenkijos ir Rumunijos ekipos.

Anot B. Haake, dėl vienintelio kelialapio į I diviziono A grupę turėtų konkuruoti lenkai ir kroatai, tuo metu lietuviai mėgins susigrumti su olandais dėl bronzos medalių.
Berndas Haake ir Dainius Zubrus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)