Rungtį įveikę per 3:38.53 min. ir pasiekę septintą rezultatą lietuviai įsitikinę — čia ne atsitiktinumas, o rezultatas galėjo būti ir dar geresnis.

Jauniausiam ketveriukės nariui D. Rapšiui teko atsakingiausia užduotis — plaukti nugara. Plaukikams tai sudėtinga. Neturėdami jokių orientyrų, tik lubas, plaukikai dažnai turi kliautis nuojauta ar sėkme, o dažnas ir praplaukia ne tiesia linija, o zigzagais.

Tuoj po plaukimo D. Rapšys teigė, kad galėjo rungtį įveikti ir geriau, tačiau išsaugojo jėgų ir finalui.

„Dar turime jėgų. Labai nepataikiau į finišą. Užplaukiau ant plūduro“, — sakė plaukikas.

Paskutinė sekmadienio rungtis puiki galimybė D. Rapšiui sudėti visus taškus ant „i“. Europos jaunimo čempionui šios varžybos taip ir neatnešė medalių. 200 metrų plaukimo nugara rungties finale plaukęs 19-metis liko penktas.

„Šis čempionatas nėra pats vienas stipriausių, bet kai kurie varžovai labai stiprūs“, — kalbėjo plaukikas.

Pasidabinti medaliai lietuvių šansai nėra dideli, bet ir ne mikroskopiniai. Anot D. Rapšio, dar ir apie čempionato uždarymo šventimą niekas negalvoja iki finalo.

Lietuvių finalas laukia 18:20 minučių Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)