Jis daug metų lanko karatė kiokušin treniruotes ir atkakliai siekia gauti juodąjį diržą. 

„Manau, kad jį pavyks man užsijuosti maždaug per metus. Pastaruoju metu intensyviai sportuoju“, – kalbėjo rudąjį diržą šiuo metu turintis Vidas.

V. Bareikiui neteko karatė veiksmų pritaikyti gatvėje, bet jei jis būtų brutaliai užpultas ar pamatytų mušamą bejėgį žmogų, aktorius ryžtųsi panaudoti jėgą.

Anksčiau Vidas ne vienus metus Vilniuje lankė krepšinio treniruotes. Kartą tarpklasinėse rungtynėse jis į varžovų krepšį suvertė net 103 taškus. Tai jo asmeninis rekordas. „Pamenu, kad tada labai sekėsi. Be to, prisipažinsiu, kad komandos draugams beveik nedaviau kamuolio“, – šypsojosi pašnekovas. Kartą jis yra pataikęs 43 baudas iš eilės.

V. Bareikis, kurio ūgis 178 cm, dėdavo į krepšį. Tiesa, ne krepšinio kamuolį, kurio negalėdavo apimti, o teniso kamuoliuką. Vidas yra dalyvavęs vienoje krepšinio stovykloje, kurioje buvo ir tuomet dar paauglys Domantas Sabonis.

Aktorius, muzikantas nuolat stebi svarbiausias krepšinio varžybas – tada, kai žaidžia Lietuvos vyrų rinktinė, Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje, taip pat pažiūri įdomiausius NBA mačus. Jis gali be vargo išvardyti daugybę krepšininkų pavardžių.

V. Bareikis skaudžiai išgyveno, kai lietuviai krepšininkai nepateko į olimpines žaidynes. „Tiesiog reikia su tuo susitaikyti. Mes dabar, skirtingai nei anksčiau, turime tik dvi pirmo ryškumo žvaigždes – D. Sabonį ir Joną Valančiūną. Manau, kad po kurio laiko Lietuvoje atsiras daugiau aukščiausio lygio žaidėjų. Reikia kantriai išlaukti“, – samprotavo pašnekovas.

Neseniai dienos šviesą išvydo Vido sukurta daina „Aš esu vėliava“, kuri skirta mūsų sportininkams, dalyvaujantiems dabar vykstančiose Tokijo olimpinėse žaidynėse. Kūrinys buvo baigtas 2020 metais, bet tada olimpiada dėl koronaviruso pandemijos buvo nukelta metams.

 „Buvo daug laiko tobulinti dainą. Rezultatu aš patenkintas“, – pareiškė V. Bareikis. Ar aktoriui jo daina geresnė nei Marijaus Mikutavičiaus „Trys milijonai“? Tai skirtingi kūriniai, todėl nelabai galima lyginti“, – šyptelėjo Vidas.

Apie visa tai – autorinėje Vaido Čeponio laidoje „Čepas veža“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)