CAS patvirtino Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) 2016-aisiais priimtą sprendimą diskvalifikuoti abi sportininkes kartu su jų tėvynaine Jekaterina Gnidenko.

Visų trijų moterų mėginiuose TOK aptiko uždrausto anabolinio steroido turinabolo.

T. Lebedeva per 2008-ųjų Pekino olimpiadą iškovojo sidabro medalius šuolio į tolį ir trišuolio rungtyse. M. Abakumova per tas pačias žaidynes laimėjo sidabrą ieties metimo rungtyje. J. Gnidenko 2012-ųjų Londono olimpiadoje užėmė aštuntą vietą treko dviračių lenktynėse.

Per gegužę Lozanoje vykusį skundų nagrinėjimą visoms trims atletėms nepavyko įrodyti, kad jų mėginiai buvo ištirti moksliškai nepagrįstais metodais, pareiškime nurodė CAS.

Jei medaliai bus perskirstyti, Kazachstano atstovė Olga Rypakova galėtų laimėti trečią olimpinį medalį šuolio į tolį rungtyje. Tokiu atveju ji pakiltų iš ketvirtos vietos į trečią. Atletė taip pat iškovojo auksą 2012-aisiais ir bronzą 2016-aisiais.

Kadangi T. Lebedeva už dopingo vartojimą buvo diskvalifikuota kartu su 2008-aisiais bronzos medalį laimėjusia graike Chrysopigi Devetzi, kubietė Yargelis Savigne taip pat galėtų pakilti iš penktos vietos į ketvirtą.

Moterų šuolio į tolį rungtyje nigerietė Blessing Okagbare gali laimėti sidabrą vietoj bronzos, o ketvirtą vietą užėmusi Jamaikos sportininkė Chelsea Hammond – bronzą.

Kalbant apie 2008-ųjų olimpiados ieties metimo rungtį, trečią vietą joje užėmusiai vokietei Christinai Obergfoll gali atitekti sidabro medalis, o ketvirtą vietą užėmusiai britei Goldie Sayers – bronza.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)