31-erių metų norvegas greitųjų šachmatų varžybose liko trečias. Jis surinko po vienodai taškų (9,5 iš 13 galimų) su 17-mečiu Uzbekistano didmeistriu Nodirbeku Abdusattorovu ir Janu Nepomniaščiu iš Rusijos, tačiau praleido juos į priekį dėl prastesnių tarpusavio akistatų rezultatų.

N. Abdusattorovas tapo jauniausiu istorijoje tokio rango turnyro čempionu.

Prieš tai M. Carlsenas greitųjų šachmatų nugalėtojo karūną matavosi tris kartus – 2014, 2015 ir 2019 metais.

Dar prasčiau Magnusui susiklostė žaibo šachmatų varžybos, kuriose jis patyrė net šešis pralaimėjimus ir su 13,5 taško iš 21 galimo tenkinosi vos 12-a pozicija.

Keturissyk – 2014, 2017, 2018 ir 2019-ųjų – čempionas užleido savo sostą prancūzui Maxime'ui Vachier-Lagrave'ui, kuris po dramatiškos titulinės kovos įveikė šeimininką Janą-Krzysztofą Dudą. Trečias finišavo 18-metis Alireza Firouzja iš Irano.

Moterų greitųjų šachmatų kategorijoje triumfavo rusė Aleksandra Kosteniuk, o prie žaibo šachmatų lentos – 17-metė kazachė Bibisara Asaubajeva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją