Sekmadienį „Aspire Dome“ baseine pagaliau nuskambėjo ir Lietuvos himnas, dedikuotas trečią kartą iš eilės 50 m plaukimo krūtine planetos čempione tapusiai R. Meilutytei.

Nors ryškiausia 26-erių kaunietės konkurente buvo laikyta italė Benedetta Pilato, finale aršiausiai priešinosi kinė Qianting Tang.

R. Meilutytė sienelę pasiekė nuo starto prabėgus 29,40 sek. – greičiausiai per tris rungties plaukimus Dohoje.

Bet kas kartą papildomą pavarą jungdavo ir Q. Tang, sekmadienį trečią sykį pagerinusi Azijos rekordą ir atsilikusi 0,11 sek. Bronzą pelniusi B. Pilato antroje distancijos pusėje lyderių dvikovoje nebedalyvavo ir liko užnugaryje 0,61 sek.

„Buvau ramus, kol sportininkai neišsirikiavo startui – kaip visada. Pagal vaizdą pusfinaliuose buvo galima tikėtis gero rezultato. Gal netikėta tik tai, kad kinė taip gerai plaukė“, – įvykius finale komentavo T. Duškinas.

Pridėjus Dano Rapšio sidabrą, Lietuva medalių įskaitoje pasidalino 15-a pozicija su Ispanija.

Iš viso apdovanojimų pelnė plaukikai iš 30 šalių – prizininkų geografinė įvairovė buvo pusantro karto didesnė nei pernai ar užpernai.

Tai susiję su specifiniu šio sezono kalendoriumi, dėl kurio nemažai lyderių kol kas taupo jėgas.

Ir T. Duškinas neslepia, jog R. Meilutytė yra tolokai nuo optimalios sportinės formos. Nors tai jai nekliudo plaukiant 50 m sprintą, kurio planetos rekordas priklauso būtent lietuvei (29,16 sek.).

Tad labiau nei žvaigždėse užrašytas medalis trenerį maloniai stebino Rūtos elgesys rekordiškai didelėje 13 Lietuvos plaukikų kompanijoje.

– Jūsų paminėta Q. Tang kiekviename plaukime gerino savo asmeninį rezultatą – nežinant tikrųjų jos galimybių lubų, ar daug nervų ląstelių sudegino finišas? – Delfi paklausė T. Duškino

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)