2007 metais karjerą baigęs vokietis prisipažino, kad buvo įsipainiojęs į kraujo perpilinėjimą, kurį jam atliko liūdnai pagarsėjęs ispanas medikas Eufemiano Fuentesas.

„Tuo metu visi vartojo rezultatus gerinančias chemines medžiagas“, - vokiečių žurnalui „Focus“ sakė buvęs sportininkas.

Kiek anksčiau J. Ullrichas prisiekinėjo „niekada nesukčiavęs būdamas dviratininku“. Per savo karjerą jis taip pat laimėjo aukso ir sidabro medalius 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse.

„Focus“ žurnalo pateikiamame interviu dviratininkas pridūrė: „Man išdavystė yra tik tuomet, kai aš įgyju pranašumą, bet tai buvo ne tas atvejis. Aš tik norėjau užtikrinti lygias galimybes“, - teisinosi J. Ullrochas.

Ispanas E. Fuentesas šiemet buvo pripažintas kaltu dėl švaraus kraujo perpilinėjimo profesionaliems dviratininkams. Policija kratos metu pas gydytoją rado nemažai saugomo kraujo.

J. Ullricho prisipažinimas – tai dar vienas smūgis dviračių sportui po legendinio Lence'o Armstrongo diskvalifikacijos ir titulų atėmimo.

Tačiau šis prisipažinimas sportininkui niekuo nebepadės, kadangi pirminiai jo parodymai buvo visiškai priešingi.

„Jau per vėlu“, - sakė Vokietijos Olimpinio sporto komiteto prezidentas Thomasas Bachas. „Janas Ullrichas turėjo savo šansą prisipažinti prieš kelis metus, tačiau jį paleido.

Šis prisipažinimas tik patvirtina mūsų jau anksčiau žinotus faktus, todėl nepadės nei pačiam Janui nei jo dviratininko karjerai“, - sakė T. Bachas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)