„Jie sako: atvažiuokite. Tai negi aš privalau keliauti savo sąskaita, už savo pinigus, skirsti lėktuvu į Prancūziją be numanomų išvadų, net nesuprasdamas, ko jie manęs norėtų paklausti? Tegul jie čia atvažiuoja. Aš - rusas, čia komfortabiliai jaučiuosi ir neketinu vykti pas juos aiškintis po pirmo jų skambučio“, - pareiškė Valentinas Balachničevas.

Jis taip pat pareiškė, kad Rusijoje egzistuoja vietos teisėsaugos organai, kuriais jis daug labiau pasitiki. V. Balachničevas sakė, kad yra pasirengęs atsakyti į visus adekvačius klausimus, jei Prancūzijos prokuratūros atstovai atvyktų į Maksvą.

Sausio 14-ą dieną Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) komisija paskelbė savo ataskaitos dėl dopingo vartojimo ir korupcijos antrą dalį. Dokumente daug dėmesio skiriama buvusiam Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos (IAAF) iždininkui V. Balachničevui, kuris atliko vieną svarbiausių vaidmenų organizacijos korupcijos ir dopingo vartojimo Rusijoje slėpimo schemose.

Sausio 7-ą dieną IAAF Etikos komitetas diskvalifikavo V. Balachničevą iš lengvosios atletikos iki gyvos galvos.

2015 metų lapkričio 13-ą dieną IAAF Taryba po WADA rekomendacijų sustabdė Rusijos narystę tarptautinėje federacijoje dėl nuolatinio šios šalies sportininkų dopingo vartojimo, - rašo Lenta.ru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)