Pastaraisiais metais traumų kamuojamas R. Morkevičius išties buvo retas svečias bušido ringe. Ne sykį stabdęs savo karjerą, kaunietis tik epizodiškai pasirodydavo turnyruose. Grįžęs į sporto mėgėjų radarus, kovotojas pasakodavo laiką leisdavęs Tolimųjų Rytų vienuolynuose, kuriuose, kaip pats sakydavo, tobulėjo dvasiškai.

Paskutinį kartą mišrių kovos menų gerbėjams R. Morkevičius pasirodė prieš pusantrų metų Vilniuje vykusiame „Lithuania Hero's 2011“ turnyre ir vos per pusę minutės efektingais kojų smūgiais nokautavo lenką Eliaszą Jankowskį.

Kaip teigė šį ir kitus Lietuvoje vykstančius turnyrus organizuojantis D. Simanaitis, R. Morkevičius pats įsiprašė įtraukiamas tarp varžybų dalyvių.

„Jis dar prieš penkerius metus pasirinko savo kelią. Gal nusibodo kovoti, sako, eisiu kažką kitą daryti. Vieni į užsienį išvažiuoja, kiti eina plytų nešioti – kiekvienam savo. Žinau tik, kad po to jis nei sportavo, nei ką. Nesąmonė dabar jį sieti su bušido pasauliu“, – kalbėjo D. Simanaitis.

Panašiai apie R. Morkevičių atsiliepė ir praeityje devynerius metus jį treniravęs Kauno sporto klubo „Titanas“ prezidentas bei treneris Marius Misiūnas.

Žinia apie buvusio auklėtinio „nuotykius“ trenerį šokiravo. Jo žodžiais, skaudu, kad R. Morkevičius žiniasklaidoje vis dar vadinamas sportininku, o visas kovinio sporto pasaulis jau pavargęs nuo kriminalinio tvaiko, kurį palieka panašūs nutikimai.

„Nei vienas normalus, protingas vyras negalėtų pagirti už tokį poelgį. Bet jis (R. Morkevičius - DELFI) - 30 metų vyras, kuris pats turi būti atsakingas už savo veiksmus. Sporto salėje jis praleisdavo tik 1,5 valandos per dieną, o paskutinius trejus metus išvis nebebendraujame, todėl galbūt geriau reikėtų paklausinėti jo šeimoje ar mokykloje, kodėl taip atsitiko“, - DELFI sakė M. Misiūnas.

Treneris teigė nežinantis, kuo R. Morkevičius užsiėmė paskutinius kelerius metus, tik girdėjęs, kad šis ilgą laiką blaškėsi po pasaulį.

„Jis pasirinko ne kovotojo kelią“, - konstatavo M. Misiūnas.

LBF antradienį išplatino ir pranešimą žiniasklaidai, kuriame išdėstė oficialią poziciją R. Morkevičiaus atžvilgiu.

„Šiandien, kovo 26 d., žiniasklaidoje pasirodė informacija apie buvusį bušido kovotoją Remigijų Morkevičių, gatvėje sumušusį moterį.

Tai didelis netikėtumas LBF ir visai kovinio meno bendruomenei.

Visų kovos menų pamatas – visų pirma ne technika, bet garbės kodeksas, kuris kiekvienam, atėjusiam į sporto salę, diegiamas nuo pat mažens. Kovos menus kultivuojantis žmogus automatiškai įpareigojamas šiuos gebėjimus naudoti tik savigynai ir niekam kitam.

Su jau minėtu sportininku federacijos keliai išsiskyrė prieš penkis metus, sportininkui pasirinkus kitus prioritetus gyvenime.

Tvirtai pareiškiame, jog toks sportininkų elgesys niekuomet nebuvo, nėra ir nebus toleruotinas nei vienoje kovos menų federacijoje, o tuo labiau LBF. Kiekvienas žmogus, nepriklausomai ar jis sportininkas, ar kas nors kitas, privalo atsakyti už savo veiksmus“, – teigiame pranešime.

R. Morkevičiui gresia baudžiamoji atsakomybė už merginos sužalojimą, viešosios tvarkos pažeidimą ir pasipriešinimą policijos pareigūnams.

Primename, kad R. Morkevičius įtariamas penktadienio vakarą Kaune prisikabinęs prie būrelio moterų ir vienai iš jų spyręs į veidą.

Išpuolis užfiksuotas penktadienį apie 22.28 val., centrinėje Kauno senamiesčio Vilniaus gatvėje.

Įvykio liudininkai DELFI pasakojo, kad gatve ėjo trys 20-35 metų moterys, kartu buvo ir vienos iš moterų dvylikos metų dukra. Netikėtai prie 20-metės prisikabino iš pažiūros neblaivus vaikinas.

Kaip paaiškėjo, tai buvo R. Morkevičius. Tai DELFI patvirtino Kauno policijos atstovas Kęstutis Kasciukevičius.

„Iš vieno baro išėjęs parūkyti, išgėręs vaikinas griebė merginai už užpakalio, jai atsisukus į jį, jis profesionaliai ir techniškai spyrė jai koja į veidą, ji atbula krito ant senamiesčio grindinio, prarado sąmonę. Merginai sudaužytas veidas, nosis, lūpa, pažeistas dantis, sutrenktas sprandas, smegenų sutrenkimas, prireikė psichologo pagalbos“, - pasakojo įvykio liudininkai.

Po incidento mergina buvo išvežta į ligoninę, o nukentėjusios draugės puolė skambinti policijai.

Tuo metu R. Morkevičius bandė sprukti. Bėglį vijosi tiek moterys, tiek vienas įvykį matęs vaikinas. Policijos pareigūnai netrukus sulaikė R. Morkevičių. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

„Sulaikomas R. Morkevičius priešinosi policijos pareigūnams, tačiau buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę“, - teigė Kauno policijos atstovas K. Kasciukevičius. DELFI žiniomis, tramdant įsisiautėjusį kovotoją pareigūnams teko panaudoti elektros šoko prietaisą.

R. Morkevičius – vienas pajėgiausių ir labiausiai pasaulyje pripažintų praėjusio dešimtmečio Lietuvos mišrių kovos menų atstovų. Triuškinančiais nokautais išgarsėjęs kovotojas karjerą pradėjo kikbokso ir tailandietiško bokso ringe, vėliau sėkmingai grūmėsi ZST ir Hero's organizacijų turnyruose Japonijoje, mėgino jėgas ir K-1 dvikovose. 2005 metais kaunietis laimėjo ZST „Grand Prix“ turnyrą Tokijuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)