Pirmąją vasaros dieną numatytoje dvikovoje A. Joshua turėtų ginti pasaulio čempiono titulą pagal IBF, WBA ir WBO bokso organizacijų versijas. Britui tai būtų debiutas JAV žemėje. Iki šiol pralaimėjimo kartėlio nepatyrusiam J. Milleriui tai būtų pirmoji kova dėl čempiono diržo.

Vis dėlto, dvikova gali ir neįvykti dėl amerikiečio teigiamo dopingo testo. Anot ESPN, kuris remiasi trim šaltiniais, J. Millerio organizme rasta draudžiamos medžiagos „GW1516“. Kitaip „endurobol“ vadinamas dopingas padidina fizines sportininko galimybes ir pasaulio antidopingo agentūros „juodame sąraše“ yra nuo 2009 metų.

A. Joshua vadybininkas Eddie Hearnas teigia, kad teigiamas dopingo testas paimtas kovo 20 dieną. JAV boksininkas dar stos prieš Atletų drausmės komisiją, o tuomet lauks nuosprendžio.

„Big Baby“ pravardę turinčiam 30-mečiui boksininkui prasčiausias scenarijus smogs per kišenę. Jei jis bus diskvalifikuotas ir negalės kovoti su A. Joshua, privalės sumokėti apie 5 mln. JAV dolerių ir padengti rėmėjų išlaidas.

Kol kas abu boksininkai tęsia pasirengimą būsimai dvikovai, jei A. Milleris būtų diskvalifikuotas, britui būtų ieškomas kitas varžovas. Juo galėtų būti pernai Kardife taškais A. Joshua įveiktas Josephas Parkeris.

„Big Baby“ sąskaitoje yra 23 pergalės ir vienos lygiosios. Amerikietis 20 savo kovų laimėjo nokautais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)