Peržengus šią ribą, bet kuriai rinktinei visas varžybas tektų startuoti ne 9, o 8 sportininkų sudėtyje, kas, pučiant stipresniam vėjui, gerokai apsunkina darbą ant denio.

Para be maisto, bent kelios intensyvios treniruotės per dieną ir net mintis apie laisvinamuosius vaistus – komandai teko apsvarstyti visus variantus, nes leistiną svorį likus parai iki svėrimo procedūros ji viršijo beveik 7 kilogramais.

Ar pavyko komandai numesti tokį kiekį papildomo svorio per parą bei kokių priemonių teko imtis sužinokite specialiame reportaže iš Gran Kanarijos, Ispanijos, kur jau rytoj startuoja „SSL Gold Cup“ pasaulio taurės finalai, kuriuose Lietuvos rinktinė kovos dėl stipriausios buriavimo valstybės titulo su dar 39 pasaulio valstybių rinktinėmis.

Nacionalinė Lietuvos rinktinė „SSL Gold Cup“ pasaulio taurėje startuos lapkričio 10 dieną.

„SSL Gold Cup“ pasaulio taurė yra analogų buriavimo sporte neturinčios varžybos, kuriose net 56 šalys varžosi dėl geriausios buriavimo valstybės titulo. Varžybos vyks Pasaulio futbolo čempionatui būdingu formatu – valstybių rinktinės, sudarytos iš geriausių kiekvienos valstybės buriuotojų, varžysis grupėse po keturias ir įveikdamos eliminacijas judės link lemiamos kovos, kuri tarp dviejų visas eliminacijas praėjusių rinktinių įvyks gruodžio 3 d.

„SSL Gold Cup“ taurės naujienas galima sekti čia.