Dar nepaskelbus teisėjų įvertinimo, 9 tūkst. minia „Žalgirio“ arenos tribūnose, regis, nė kiek neabejojo, jog jų numylėtiniai pasiekė tikslą.

Kibirkštis ant ledo patys čiuožėjai jautė nuo pirmųjų žingsnių.

„Ačiū visiems, kurie atėjo, fantastika. Atmosfera buvo kaip krepšinio rungtynėse. Pats jaučiausi kaip koks Sabonis, buvo žiauriai smagu. Pagaliau visas darbas atsipirko, nuoširdžiai džiaugiamės“, – šypsojosi S. Ambrulevičius.

Bronziniai prizininkai pagerino du karjeros rekordus: laisvosios programos (122,64 balo) ir bendro įvertinimo (203,37).

„Negaliu žodžiais apsakyti, ką tai mums reiškia, nuostabu. Į savo darbą įdedame visą širdį, ir kaip puiku, kad pasiekėme tikslą Kaune, tokią istorinę Lietuvai dieną“, – kalbėjo A. Reed.

Jos partneris sportinio kostiumo atlape segėjo neužmirštuolę – Laisvės gynėjų dienos simbolį.

„Kaip lietuviai kovojo už laisvę, taip ir mes turėjome pakovoti už save ir Lietuvos čiuožimą. Buvo smagu. Norėjome parodyti nuveiktą darbą, parodyti charakterį ir džiaugtis kartu su visais. Manau, tai ir padarėme. Rezultatas kaip visada kalba už save“, – apibendrino S. Ambrulevičius.

29-erių amerikietė ir dvejais metais vyresnis kaunietis prieš metus Suomijoje vykusiose Europos pirmenybėse buvo užėmę ketvirtą vietą.

Titulą Kaune apgynė italai Charlene Guignard ir Marco Fabbri (214,38), vicečempionais taip pat antrus metus iš eilės tapo britai Lilah Fear ir Lewisas Gibsonas (210,82).

Artimiausia šeimininkų persekiotoja Prancūzijos pora Jevgenija Lopariova ir Geoffrey Brissaud nusipelnė 197,17 balo.

Aukščiausią poziciją žemyno pirmenybėse per karjerą Kaune pasiekė ir antroji Lietuvos pora Paulina Ramanauskaitė su Deividu Kizala, kurie buvo 16-i (154,85).

Beje, devynių šokių ant ledo laisvąją programą vertinusių teisėjų komisijoje buvo ir lietuvė Laima Krauzienė.

Lietuvos čiuožėjai per visą istoriją yra pelnę du Europos pirmenybių apdovanojimus: 2000-aisiais ir 2006-aisiais bronza šokių ant ledo varžybose pasipuošė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. 2000 metais jie taip pat iškovojo bronzos medalį pasaulio čempionate.

Sekmadienį Kaune dar vyks parodomoji Europos pirmenybių programa, kurioje dalyvaus ir A. Reed su S. Ambrulevičiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)